Ερωτηματικά για την πώληση οικοπέδου των Ε.Α.Σ. στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.)

1373
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, και ο Αναπλ. Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ και Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την πώληση οικοπέδου της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.

Όπως έγινε γνωστό η πώληση έγινε ύστερα από απευθείας διαπραγμάτευση της διοίκησης των Ε.Α.Σ. με εκείνη των ΕΛ.ΠΕ. με το τίμημα να φθάνει περίπου τα 26 εκ. ευρώ.  Σημειώνεται ότι το 2009 είχε εκτιμηθεί στα 56 εκ. ευρώ το συγκεκριμένο οικόπεδο. Στο ίδιο χρονικό διάστημα και μετά την τότε άρνηση της πώλησης του οικοπέδου, τα ΕΛ.ΠΕ. είχαν ζητήσει να ενοικιάσουν τα 100 στρέμματα για 25 χρόνια στην τιμή των 25 εκ. ευρώ και το σύνολο των χρημάτων θα δίνονταν στα Ε.Α.Σ. τα δύο πρώτα χρόνια. Τώρα σε αυτή την τιμή η διοίκηση των Ε.Α.Σ πουλάει στα ΕΛ.ΠΕ. 550 στρέμματα παραλιακής έκτασης.

Οι Βουλευτές ρωτάνε τον αρμόδιο Υπουργό για ποιο λόγο η διοίκηση των Ε.Α.Σ. δεν προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό, αλλά συνεννοήθηκε απευθείας με τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.

Επίσης, πως καθορίστηκε το τίμημα των 26 εκ. ευρώ όταν πριν από δύο χρόνια η τιμή του οικοπέδου είχε εκτιμηθεί στα 40 εκ. ευρώ;