Αν. Δημοσχάκης: Ερώτηση για τη διακοπή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

1357
Γραπτή Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας κατέθεσαν και συνυπέγραψαν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Τομεάρχης Άμυνας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βουλευτής Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για διακοπή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων που είχε επιβληθεί στις κύριες συντάξεις που καταβάλλονται από το Δημόσιο Ταμείο, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων προερχομένων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση η εν λόγω απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δημιουργήσει τεράστια σύγχυση στο σύνολο των συνταξιούχων του Δημοσίου και των «Ειδικών Μισθολογίων» αναφορικά με τις απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν, όπως σχετικές αιτήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ατομικές ή ομαδικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη κλπ.

Οι δύο Βουλευτές ρωτάνε μεταξύ άλλων τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να γνωρίζει των σύνολο των δικαιούχων συνταξιούχων εάν και σε ποιες ενέργειες θα πρέπει να προβεί.