Αλεξανδρούπολη: Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Δημήτρη Κουτσούμπα

1113
Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια της αποψινής ομιλίας του στην πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «δήθεν εθνική προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξόδου της χώρας από την κρίση», υπογραμμίζοντας πως «η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση γενικά για το χρέος είναι αντικείμενο διαμάχης και ανταγωνισμών ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, αλλά και ανάμεσα σε κράτη- μέλη της Ευρωζώνης που διεκδικούν ανάλογες διευθετήσεις για τις υπερχρεωμένες δικές τους οικονομίες».

Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Τουρκίας, ο γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι «η Θράκη, τα νησιά μας, ολόκληρο το Αιγαίο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας. Οι προκλήσεις είναι καθημερινές, πότε η ανοιχτή αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, πότε οι χάρτες με τουρκικά τα νησιά του Αιγαίου, πότε οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, είμαστε σε μια φάση όπου η αστική τάξη της Τουρκίας αφού φρόντισε με τη συνευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να γκριζάρει το μισό Αιγαίο, με προκλητικό τρόπο αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως προβλέπονται από τις διεθνείς συνθήκες για το δίκαιο της θάλασσας, απειλεί μάλιστα με πόλεμο σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτή η συνθήκη από τη χώρα μας».

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και για «εθνικό θρησκευτικό παροξυσμό και του Ερντογάν και άλλων πολιτικών της Τουρκίας που επιδιώκει να εκμεταλλευτεί, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, τα ζητήματα των μειονοτήτων, τη μουσουλμανική θρησκεία, προβάλλοντας μία νεοοθωμανική στρατηγική», τονίζοντας πως «δεν μπορεί να είναι απάντηση ο εθνικισμός απ’ την απέναντι πλευρά του Αιγαίου».

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε «τον λαϊκό κόσμο που αισθάνεται αριστερός, που πίστεψε στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει τώρα το βήμα γιατί δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Να συζητήσουμε το πώς θα αλλάξει ρότα ο τόπος, πώς θα ξεφύγουμε απ’ την κρίση σε όφελος του λαού» υπογραμμίζοντας ότι «δεν αλλάζει η κυβέρνηση με μια οργή, με μια δυσαρέσκεια».

Πηγή