Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις Νατοϊκές Δυνάμεις που πέρασαν από την Αλεξανδρούπολη, με διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

899

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘’Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση – πολέμους – προσφυγιά’’

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Σερρών

Όλοι το Σάββατο 24 Ιούνη στις 13:00 στην πλ. Αριστοτέλους.(Αναχώρηση λεωφορείων στις 11:00 μπροστά από το εργατικό κέντρο

Καταδικάζουμετην υποστήριξη που παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump 2017».

 

Το διάστημα 29/5 – 2/6, κατέφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και κατόπιν διεκπεραιώθηκαν από Ορμένιο σε Βουλγαρία, για να συνεχίσουν προς Ρουμανία, 274 άτομα, 232 τροχοφόρα και 9 ερπυστριοφόρα οχήματα των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και 227 στελέχη και 105 τροχοφόρα οχήματα των ισπανικών.Αντίστοιχα, 149 στελέχη και 19 τροχοφόρα οχήματα των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθ’ οδόν για την ίδια άσκηση, κινήθηκαν επί του ελληνικού εδάφους, στο δρομολόγιο Κρυσταλλοπηγή – Προμαχώνας.

 

Η άσκηση «Noble Jump 2017»θα διεξαχθεί στη Ρουμανία στις 6-14/6. Σε αυτή συμμετέχουν περίπου 4.000 στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων από 10 κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ (Αλβανία, Βουλγαρία, Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία). Είναι ενταγμένηστο πλαίσιο συγκέντρωσης πρόσθετων Νατοϊκών δυνάμεων στη συνοριογραμμή με τη Ρωσία, με σκοπό την περικύκλωση της τελευταίας.

 

Η υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη «NobleJump 2017», σηματοδοτεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς. Αυτό σημαίνει:

  • Τεράστιες δαπάνες για την εξυπηρέτηση των πολεμικών δαπανών της λυκοσυμμαχίας. Την ώρα που η υγεία, η πρόνοια, η ασφάλιση βρίσκονται υπό διάλυση, που άνθρωποι μας μένουν χωρίς φάρμακα και θεραπείες, που τα ΑμεΑ οδηγούνται στους σύγχρονους καιάδες.
  • Μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας μας στους βρώμικους πολέμους της περιοχής. Σε πολέμους που γίνονται για να καθορίσουν τη μοιρασιάτων υδρογονανθράκων, τουορυκτού πλούτου, των ενεργειακών και οι εμπορικών δρόμων της περιοχής, ανάμεσα στους μονοπωλιακούς επιχειρηματικούς ομίλους από μεγαλύτερες και μικρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Σε πολέμους που προκαλούν εκατομμύρια νεκρούς και τραυματίες. Σε πολέμους που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.
  • Μεγαλύτερος κίνδυνος να μετατραπεί και η ίδια η χώρα μας σε θέρετρο διεξαγωγής αυτών των βρώμικων πολέμων.

 

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και συνολικά το λαό. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε τις συλλογικότητες των εργατών, των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων αγροτών του νομού να αναπτύξουμε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης, οργάνωσης και κινητοποίησης της σερραϊκής κοινωνίας. Να μην επιτρέψουμε να γίνει ο λαός κρέας για τα κανόνια των εκμεταλλευτών

 

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και δηλώνουμε παρόν στη Βαλκανική αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική δράση των συνδικάτων και τη μεγάλη διαδήλωση έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης, στις 24 Ιούνη.