«Κλέψε» τα κόλπα των σταρς για καλλίγραμμο κορμί και πάψε να αγχώνεσαι με τη ζυγαριά

1806

Θες να μην πάρεις κιλά μέσα στο καλοκαίρι; Κράτα σημειώσεις!

Αν και εσύ αναρωτιέσαι  πώς όλες αυτές οι σταρς του Hollywood  διατηρούν τη σιλουέτα τους, μάθε πως και αυτές έχουν τα μικρά τους μυστικά. Είναι γεγονός πως γυμνάζονται αρκετές ώρες, ακολουθούν συγκεκριμένα διατροφικά πρότυπα και είναι πολύ απαιτητικές από τον εαυτό τους. Σε όλο αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν βοηθούς πλήθος ειδικών όπως διατροφολόγους, γυμναστές και σεφ. Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε πως είναι σταθερές στον στόχο τους.

Κατά καιρούς σε συνεντεύξεις  τους εκμυστηρεύονται μικρά tips που τις βοηθάνε να διατηρούν χαμηλό το σωματικό τους βάρος. Εμείς τα συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε αρκετά από αυτά που μπορείς και εσύ να εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Έτσι θα δεις το σώμα σου να αλλάζει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η JLo  έχει αναφερθεί στην αδυναμία που έχει στο πράσινο τσάι. Συγκεκριμένα, η σταρ σπάνια θα πιει καφέ και προτιμά το παραπάνω ρόφημα-πάντα χωρίς ζάχαρη. Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού πολλά και γνωστά. Τα αντιοξειδωτικά του, τα οποία ονομάζονται κατεχίνες, συλλέγουν τις ελεύθερες ρίζες και  συμβάλλουν στην πρόληψη νοσημάτων, όπως  ο καρκίνος  και η αρτηριοσκλήρωση. Ακόμα είναι γνωστή η δράση του πράσινου τσαγιού κατά της παχυσαρκίας μέσω της οξείδωσης των λιπών. Όσον αφορά την άσκηση, η JLo εκτός από τις ώρες στο γυμναστήριο, ψάχνει αφορμές να αθλείται και μέσα στο σπίτι. Έτσι όταν βλέπει τηλεόραση δε διστάζει  να κάνει παράλληλα squats( 3 σετ Χ 20 επαναλήψεις). Μήπως ήρθε η ώρα να τη μιμηθείς; Και αν το παραπάνω είδος άσκησης σου φαίνεται δύσκολο, τότε γιατί δε δοκιμάζεις την ώρα των διαφημίσεων να κάνεις μερικούς κοιλιακούς ή λίγο σκοινάκι;

Η Andriana Lima δεν αμελεί ποτέ το πρωινό της και μάλιστα  αγαπά να καταναλώνει γιαούρτι με βρόμη και σταφίδες και πάντα κάποιο ασπράδι από βραστό αβγό. Εσύ τι είπαμε ότι τρως το πρωί; Το γιαούρτι, ως πρωινό γεύμα είναι ιδιαιτέρα αγαπητό σε αθλητές και μοντέλα καθώς και σε όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα χαμηλό σωματικό βάρος και αυτό γιατί έχει ελάχιστες θερμίδες, λίγα λιπαρά,  και αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών. Ακόμα αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Μπορείς άνετα να προσθέσεις λίγο μέλι και τους ξηρούς καρπούς τις επιλογής σου και να απογειώσεις την γεύση του.

Η Liv Tayler, Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο,  χρησιμοποιεί πολλά μπαχαρικά. Τα μπαχαρικά πέρα από την ιδιαίτερη γεύση που δίνουν στο πιάτο μας είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αλλά συστατικά που βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Το κόκκινο/ μαύρο  πιπέρι, τζίντζερ, κουρκουμάς είναι γνωστά για τις ιδιότητες τους να βοηθούν την πέψη, να απομακρύνουν τις τοξίνες και να τονώνουν τον μεταβολισμό, αυξάνοντας την θερμοκρασία του σώματος. Η κανέλα, με την σειρά της, μας ικανοποιεί την τάση για γλυκό και βοηθά στην ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Μήπως ήρθε η ώρα να προσθέσεις  στην καθημερινότητα σου κάποια μπαχαρικά; Θα τονώσουν τόσο την γεύση του φαγητού σου, όσο και το «σώμα» σου.

Η Jennifer Garner , αν και μητέρα τεσσάρων παιδιών διατηρεί ένα από τα πιο ωραία γυναικεία σώματα. Η ίδια αναφέρει σε συνέντευξη πως δεν πάει πουθενά χωρίς τα «σνακ» της. Καλά κατάλαβες, κουβαλά μαζί της ταπεράκι και έχει στην τσάντα της υγιεινά σνακ όπως σταφύλια, λίγη γαλοπούλα ή τυρί με λίγα λιπαρά. Αυτό τη βοηθάει να αποφεύγει την πρόσληψη περιττών θερμίδων  από σνακ καθόλου υγιεινά που μπορεί να καταναλώσει ανάμεσα στα κύρια γεύματα της. Και βέβαια ανά 4 ώρες δεν ξεχνά να τσιμπολογήσει κάτι. Τα μικρά και συχνά γεύματα είναι το μυστικό για όσους θέλουν να είναι αδύνατοι. Το ξέρεις αλλά δεν το κάνεις. Με την συχνότητα αυτή εφοδιάζεις το σώμα σου με την απαραίτητη ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Αυτά είναι λίγα από τα μικρά διατροφικά τους μυστικά, μπορείς άνετα και εσύ να τα εντάξεις στην καθημερινότητα σου και να δεις το σώμα σου να αλλάζει. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

 

Καρτσωνάκη Χριστίνα  

BscMscΚλινικη διαιτολογος διατροφολόγος

Πηγή