Ορεστιάδα: Στο κατάμεστο Πολιτιστικό Πολυκέντρο μας ταξίδεψαν μουσικά 150 μουσικοί και χορωδοί

1550
Έξι χορωδίες με 150 χορωδούς και μουσικούς, από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο, συμμετείχαν στο 2ο Εαρινό Χορωδιακό Φεστιβάλ Νέων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου το Σάββατο, 29 Απριλίου 2017, υπό την αιγίδα του Δήμου Ορεστιάδας.

 

Παιδιά και έφηβοι χορωδοί παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου του Δήμου Ορεστιάδας βυζαντινές, παραδοσιακές, κλασικές και σύγχρονες μελωδίες και τραγούδια, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους και την αγάπη τους για τη μουσική.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη του Φεστιβάλ ανέφερε «Σε αυτή την εποχή του έτους που διαχρονικά σηματοδοτεί την αναγέννηση της φύσης και της ζωής, επιλέγουμε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου να «φτιάχνουμε» τη μουσική άνοιξη με τη θεσμοθέτηση του Εαρινού Χορωδιακού Φεστιβάλ Νέων. Άλλωστε, ο Οδυσσέας Ελύτης έγραψε πως «Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις». Ας αγκαλιάσουμε τα παιδιά και τους νέους χορωδούς του τόπου μας, που μέσα από γνωστές μελωδίες θα μας ψυχαγωγήσουν, φέρνοντας το μουσικό «φως» στις καρδιές μας, κι αναδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο τους και την προσπάθεια των μουσικοδιδασκάλων τους».

 

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι χορωδίες του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», του Δημοτικού Ωδείου Ορεστιάδας, της Μουσικής Σχολής Ράλλη, του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ», του Ωδείου «Θρακία Μούσα».

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Έβρου Ελεονόρα Μοσχοφίδου και Κωνσταντίνος Βενετίδης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπυρίδων Κουτρούμπας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Καμαριάννης, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη Μαργαρίτης Αστεριάδης.