Καταστροφή των αλιευτικών πεδίων του Θρακικού Πελάγους από τουρκικά αλιευτικά!

1205
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε σήμερα (02/05) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης με αφορμή την καταστροφή των αλιευτικών πεδίων του Θρακικού Πελάγους από τουρκικά αλιευτικά.

Όπως αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση έχει εξελιχθεί σε καθημερινό φαινόμενο η παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά αλιευτικά στην ευρύτερη περιοχή του Θρακικού Πελάγους.

Ο τρόπος δράσης τους δημιουργεί συνθήκες ερημοποίησης των αλιευτικών πεδίων, καθόσον δολοφονούν τον γόνο! Επίσης τείνει να καταστρέψει τη θαλάσσια χλωρίδα και κάθε άλλη θαλάσσια μορφή, μειώνοντας δραματικά οποιαδήποτε μορφή ανάκαμψης των πληττόμενων περιοχών.

Παρά το φιλότιμο έργο των τοπικών Λιμενικών Αρχών είναι εμφανής η απουσία του Πολεμικού Ναυτικού στο Θρακικό Πέλαγος και στα θαλάσσια σύνορά μας στο Β/Α Αιγαίο με αποτέλεσμα οι Τούρκοι αλιείς να δρουν ανεξέλεγκτοι, καθόσον εδώ και δύο πλέον χρόνια λείπει από τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή η γνωστή Κανονιοφόρος του Π.Ν.

Επίσης στην Επίκαιρη Ερώτηση υπογραμμίζεται ότι οι αλιείς της περιοχής αντιμετωπίζουν κι άλλο ένα πρόβλημα, που είναι η μη επαναλειτουργία των υδατοκαλλιεργειών μετά την καταστροφή (2006) που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις από τις πλημμύρες του Ποταμού Έβρου, στο ομώνυμο Δέλτα.

Ο Βουλευτής ρωτάει, μεταξύ άλλων, τον αρμόδιο Υπουργό, σε ποια μέτρα θα προχωρήσει για να περιορίσει την παράνομη προσπάθεια επέκτασης των Τούρκων αλιέων στο Θρακικό Πέλαγος και στο Β/Α Αιγαίο; Θα προβεί σε κοινές δράσεις με τους συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπως τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, για τη θωράκιση των χωρικών μας υδάτων;

Πως θα αντιμετωπίσει ο Υπουργός το θέμα με τη μη επαναλειτουργία των υδατοκαλλιεργειών, μετά την πλημμύρα του Ποταμού Έβρου;