Αλεξανδρούπολη: Ρεσιτάλ Βιολοντσέλου-Πιάνου.

962

ΡΕΣΙΤΑΛ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ-ΠΙΑΝΟΥ

με τους Ρώσους καλλιτέχνες

Pelageya Dianova (πιάνο) Dmitry Gudimov (τσέλο)

 Καθηγήτρια Ακαδημίας Gnessin Μόσχας   Κορυφαίος Κρατικής Ορχήστρας Θεσ/νικης

 

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ βιολοντσέλου και πιάνου με τον κορυφαίο τσελίστα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Dmitry Gudimov και την πιανίστρια, απόφοιτο του Κονσερβατόριου Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας και καθηγήτρια της Ακαδημίας Gnessin, Pelageya Dianova. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 και ώρα 9.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121). Οι διεθνώς καταξιωμένοι Ρώσοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των Balakirev, Tchaikovsky, Scriabin και Rachmaninov.

Ο βιολοντσελίστας Δημήτρης Γκουντίμοφ σπούδασε με υποτροφία του Δήμαρχου της Μόσχας στην Κρατική Μουσική Ακαδημία Gnessin της ρωσικής πρωτεύουσας, αποφοιτώντας με Ανώτατο Δίπλωμα το 1996. Η πλούσια μουσική του δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχές σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις (1981-1990). Έχει εμφανιστεί ως σολίστ και μέλος ορχηστρικών συνόλων και σχημάτων σε πολλές χώρες στην Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Συναυλίες του έχουν ηχογραφηθεί από τη Ρωσική, Γερμανική, Βουλγαρική και την Ελληνική τηλεόραση και το Ραδιόφωνο. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ όπως “Golden autumn” (Μόσχα), “Das Festival der Musik und der Farben” (Ingolstadt) και “Δημήτρια” (Θεσσαλονίκη). Κατείχε τη θέση του κορυφαίου τσελίστα στην Όπερα (1990–1993) και στη Συμφωνική Ορχήστρα της Μόσχας (1993–1996). Από το 1998 είναι Α΄κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Δίδαξε στο Moscow State Regional College of Arts και στην Κρατική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αιγύπτου. Το 2016 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Κρατικού Ινστιτούτου Καλλιτεχνικών Σπουδών της Μόσχας.

Η Πελαγία Ντιάνοβα ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 5 ετών και στην ηλικία των 7 έγινε δεκτή στην Μουσική Σχολή του Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. Εμφανίστηκε επανειλημμένα ως σολίστ και συνέπραξε με ορχήστρες στη Μόσχα καθώς και σε άλλες πόλεις της Ρωσίας και του εξωτερικού. Πραγματοποίησε επίσης ηχογραφήσεις για τη Κρατική Ρωσική τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Σε ηλικία 17 ετών κέρδισε πλήρη υποτροφία στο Oberlin Conservatory of Music και μετακόμισε στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της. Μετά την αποφοίτησή της από το Oberlin το 2001, η Πελαγία μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά για μεταπτυχιακές στο University of British Columbia School of Μusic. Έδωσε πολλές συναυλίες, μεταξύ των οποίων και στο Chan Centre for Performing Arts κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ «Printemps de la Chaine Culturell de Radio Canada». Τo 2003 ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών και ακολούθησε τον καθηγητή της στη Βοστόνη των ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές της με υποτροφία στο New England Conservatory  of Music (NEC of Music). Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Βοστόνη εμφανίστηκε στο Jordan Concert Hall. Μετά την απόκτηση του Μεταπτυχιακού της διπλώματος από την NEC of Music στη Βοστόνη, έγινε δεκτή στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Aspirantura» στο Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας στην τάξη της S. Igolinsky. Μετά την αποφοίτηση της, η Πελαγία ξεκίνησε να εργάζεται στη Μουσική Ακαδημία Gnessin της Μόσχας ως ειδικός επικεφαλής του Τμήματος διεθνών σχέσεων και ως πιανίστας.