Το τούνελ από βιβλία που οδηγεί στο πιο εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο του κόσμου

1208
To σχεδιαστικό στούντιο XL-Muse με έδρα τη Σαγκάη, χρησιμοποίησε δάπεδο με μαύρο καθρέφτη και τοξωτά ράφια για να δημιουργήσει ένα τούνελ από βιβλία μέσα σε ένα κινέζικο βιβλιοπωλείο

tunell-vivlia

Τα ράφια φτάνουν μέχρι την οροφή του διαδρόμου του βιβλιοπωλείου Yangzhou Zhongshuge και αντανακλώνται από πάτωμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τις ιδιότητες του νερού.

tunell-vivlia-1

Οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από την παραθαλάσσια τοποθεσία του καταστήματος στο Zhen Yuan, καθώς και από τα τοξωτά γεφύρια της περιοχής.

tunell-vivlia-2

«Στο παρελθόν, καθοδηγούμενοι από το νερό, πολλοί λόγιοι και ποιητές επισκέφτηκαν και συγκεντρώθηκαν εδώ», ανάφερε το XL-Muse. «Οι γέφυρες χρησιμοποιούνται για να είναι ο κατευθυντήριος παράγοντας του πολιτισμού και του εμπορίου και αντιπροσωπεύουν το δεσμό που θέλει να δημιουργήσει το βιβλιοπωλείο ανάμεσα στους ανθρώπους και τα βιβλία».

Το κατάστημα στο Yangzhou είναι η τελευταία δημιουργία του XL-Muse για τον εκδοτικό οίκο Zhongshuge. Το στούντιο πριν λίγο καιρό είχε δημιουργήσει μια οβάλ αίθουσα ανάγνωσης με κλιμακωτά ράφια για ένα υποκατάστημα στο Hangzhou.

tunell-vivlia-3

Τα κοίλα ράφια του Yangzhou Zhongshuge χωρίζονται στο ταβάνι από ένα διάκενο σχήματος αστραπής στη μέση της οροφής.

Αυτό το κενό που αντικατοπτρίζεται στο δάπεδο, έχει ως στόχο να λειτουργεί ως ένα ποτάμι, οδηγώντας τους πελάτες μέσα στο κατάστημα.

tunell-vivlia-4

Το λόμπι είναι το πιο εντυπωσιακό μέρος του χώρου, έκτασης 1.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει επίσης αίθουσα ανάγνωσης και ένα χώρο για τα παιδιά.

Το περίπτερο των παιδιών, διαθέτει ράφια που είναι διαμορφωμένα σε σχήματα σπιτιών, πύργων, σύννεφων και ενός αερόστατου ζεστού αέρα.Τα ξύλινα ράφια είναι βαμμένα σε ένα φάσμα από φωτεινά χρώματα και τα φώτα οροφής έχουν διάταξη που θυμίζουν έναστρο ουρανό.

tunell-vivlia-5

klik.gr