Με “ορμή” και σαν “αστραπή” .Με τέτοιο στόλο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα

1163
Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, υποβρύχια, ελικόπτερα και ομάδες υποβρυχίων καταστροφών έχουν απλωθεί από την περασμένη Δευτέρα στον Σαρωνικό, στο Μυρτώο και όλο το εύρος του Αιγαίου.

ormi-astrapi-stolos-1

Η μαζική αυτή έξοδος τόσων μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού έχει να κάνει με τις ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ 4/17» και «ΟΡΜΗ 3/17» που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα.

ormi-astrapi-stolos-2

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης μονάδων του ΠΝ με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ετοιμότητας και ικανότητας των συμμετεχόντων.

ormi-astrapi-stolos-3

Κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων ασκήσεων οι συμμετέχοντες εξασκούνται επί τεχνικών και τακτικών αντικειμένων και διαδικασιών σε περιβάλλον σύνθετης απειλής.

ormi-astrapi-stolos-4

Σίγουρα όμως όσο πλησιάζει η ημερομηνία του δημοψηφίσματος στην Τουρκία στις 16 Απριλίου, η έντονη και δυναμική παρουσία μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού φαίνεται πως έχει κριθεί μάλλον ως αναγκαία, προς αποφυγή ή έγκαιρη αντιμετώπιση «άσχημων» περιστατικών.

ormi-astrapi-stolos-5

Επιπρόσθετα, εκτελείται και συνεργασία/συνεκπαίδευση με μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ 2017».

epicnews.info