Επίδομα παραμεθορίου: Ανησυχία στο προσωπικό των ΕΔ οτι χάνεται και αναμονή λύσης

1231
Ανησυχία στο προσωπικό για το επίδομα παραμεθορίου.Την προηγούμενη εβδομάδα τα στελέχη πήραν χρήματα για το μήνα Φεβρουάριο. Μέχρι τη Παρασκευή δεν υπήρχε καμία κινητικότητα για τον μήνα Μάρτιο και πολλοί στρατιωτικοί μας γράφουν ότι “ο Μάρτιος χάθηκε”

Το επίδομα παραμεθορίου είναι μια διαχρονική …πονεμένη ιστορία για τους στρατιωτικούς. Στα χρόνια της κρίσης η κατάσταση έγινε πολύ χειρότερη σ΄ ότι έχει να κάνει με την καταβολή του. Από τα παράδοξα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού είναι ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές το λαμβάνουν κανονικότατα και τακτικά και οι στρατιωτικοί που το δικαιούνται πρώτοι απ΄ όλους,ποτέ δεν γνωρίζουν αν θα το πάρουν ή όχι!

Η λύση δεν μπορεί να καθυστερεί άλλο.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣ με τον Π.Καμμένο, ο ΥΕΘΑ είπε ότι ενσωμάτωσε στην πρότασή του για το νέο μισθολόγιο και το επίδομα παραμεθορίου, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών, αποκαθιστώντας με τον τρόπο αυτό μια διαχρονική ανεξήγητη αδικία σε βάρος μας. “Ωστόσο”,ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΟΕΣ,  “αναμένεται η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία διαφαίνεται ότι θα είναι θετική”. 

Από το διαφαίνεται μέχρι να είναι θετική υπάρχει τεράστια απόσταση ,όταν έχουμε να κάνουμε με το υπουργείο Οικονομικών. Ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα είναι κυβέρνηση.
Δεν καταλαβαίνουμε με ποια λογική γίνεται ακόμη συζήτηση για το αν πρέπει να εισπράττουν οι στρατιωτικοί το βοήθημα -γιατί περί αυτού πρόκειται- του επιδόματος παραμεθορίου. Είναι λογικό να το λαμβάνουν κανονικά δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε γραφείο -και καλά κάνου οι άνθρωποι- και να μη το παίρνουν οι στρατιωτικοί;

militaire.gr