Δείτε πώς θα βρείτε έναν άγνωστο στο facebook με μια φωτογραφία, παραβιάζοντας έτσι την ιδιωτική ζωή μας

1449
Μια νέα εφαρμογή, το «Facezam» υπόσχεται να εντοπίσει οποιονδήποτε έχει λογαριασμό στο Facebook απλά αναλύοντας μια εικόνα του προσώπου του

Το «Facezam», το οποίο σχεδιάζει να διατεθεί για συσκευές iOS από τις 21 Μαρτίου , υποστηρίζει πως σαρώνει με ακρίβεια  δισεκατομμύρια φωτογραφίες του Facebook ανά δευτερόλεπτο, έχοντας πρόσβαση μέσω μιας βάσης δεδομένων για προγραμματιστές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η εφαρμογή για την ώρα λειτουργεί με ακρίβεια 70%, και μπορεί να συνδέσει μια εικόνα σε ένα λογαριασμό στο Facebook μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.   Ωστόσο, το ποσοστό επιτυχίας ελαττώνεται αισθητά στο 55%, όταν το πρόσωπο ενός ατόμου είναι υπό γωνία σε μια φωτογραφία ή καλύπτεται εν μέρει από γυαλιά ηλίου, μαλλιά ή καπέλο.

fb-photo

«Οι χρήστες θα είναι σε θέση να εντοπίσουν κάποιον κανείς μέσα σε ένα διάστημα δευτερολέπτων, το οποίο σημαίνει πως η προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν θα υπάρχει πλέον στη δημόσια κοινωνία», αναφέρει ο Βρετανός Jack Kenyon, ο δημιουργός του Facezam. Ο Kenyon πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε τρόπος για τους χρήστες του Facebook να προστατεύσουν τον εαυτό τους από Facezam, που πιστεύει ότι έχει τη δύναμη να μειώσει τη εγκληματικότητα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Facebook έχει επιβεβαιώσει ότι η εφαρμογή παραβιάζει την πολιτική προστασίας της ιδιωτικής ζωής, θέτοντας το προγραμματισμένο λανσάρισμά του υπό αμφισβήτηση. Ωστόσο ο δημιουργός του ισχυρίζεται πως δεν έχει καμιά ενημέρωση από το Facebook και πως δεν υπάρχει κανένα αίτημα για τροποποιήσεις στη χρήση του Facezam.

Πηγή