Προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων στα νοσοκομεία του Έβρου

1007
32 συμπολίτες μας, μέχρι πρότινος μακροχρόνια άνεργοι, έπιασαν πριν λίγες μέρες δουλειά στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου. Η τοποθέτησή τους, σε διάφορες ειδικότητες, πρόκειται να καλύψει ένα μέρος των -πολύ μεγάλων- αναγκών των νοσοκομείων σε προσωπικό.

Πρόκειται για πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του οποίου, τον περασμένο Δεκέμβρη, κλήθηκαν μακροχρόνια άνεργοι, από όλη τη χώρα, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να καλύψουν 4.000 θέσεις στο δημόσιο τομέα της υγείας.

Πρόκειται για θέσεις πλήρους απασχόλησης, για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών και έχει ως στόχο την άμεση αντιμετώπιση της μακροχρόνιας ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων.

Οι προσλήψεις, στην παρούσα φάση, αφορούν 7 άτομα για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και 25 για το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σημειώνεται πως αυτές είναι οι πρώτες τοποθετήσεις που γίνονται, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες, αφού μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, για το ΠΓΝΕ, προβλέπονταν συνολικά 57 προσλήψεις.

Μεταξύ των πρώτων ειδικοτήτων που καλύπτονται από τους νέους εργαζόμενους είναι αυτή της νοσηλευτικής, των μεταφορέων ασθενών, βοηθών φαρμακείου, ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικών γραμματέων, ενώ σε αυτή την πρώτη φάση τοποθετήθηκε ένας λογοθεραπευτής και ένας φυσικοθεραπευτής στο  Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης της Ορεστιάδας, όπως ακριβώς προβλέπονταν.

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αποσκοπεί:

  • στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των μακροχρόνια ανέργων,
  • στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,
  • στην κάλυψη κοινωνικών αναγκών
  • στην αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών των φορέων Υγείας
  • στη βελτίωση των υποδομών των δημόσιων νοσοκομείων και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας
  • στην αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων
  • στη σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των μακροχρόνια ανέργων με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

http://www.gnomionline.gr