Αλεξανδρούπολη: Σεμινάριο με θέμα ‘Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας’.

1350

Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Έβρου διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας καθώς και επιτόπια επιδεικτική επίσκεψη σε ηλιακό θερμικό σύστημα θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης και αυτόνομο φωτοβολταϊκό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε κτίρια του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Τσιροπούλου Σοφία, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Έβρου, ο κ. Βαμβακερός Αντώνιος, πρόεδρος Δ.Σ. του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ Αλεξανδρούπολης και ο κ. Φαλέκας Γιάννης, αντιδήμαρχος ενέργειας και φυσικών πόρων του Δ. Αλεξανδρούπολης. Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν οι κύριοι Γιοβανάκης Θεόδωρος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας του Δ. Αλεξανδρούπολης και Λυμπερόπουλος Κωνσταντίνος, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, M.Sc., υπ. Διδάκτωρ Δ.Π.Θ..

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο και η επιτόπια επιδεικτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο “Υλοποίηση έργων ΑΠΕ για την στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων και τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Δήμο Αλεξανδρούπολης” που υλοποιείται από  από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και το Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός», στο πλαίσιο του προγράμματος Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (GR-03).

Φωτογραφίες απο το σεμινάριο ΕΔΩ