Αντιγριπικά εμβόλια. Διαβάστε το σε ισόγειο χώρο και καθιστοί!!!

1226
Αυτήν την στιγμή στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν αντιγριπικά εμβόλια. Όσοι πρόλαβαν, καλώς! Οι υπόλοιποι …του χρόνου πάλι!

Δεν περίμεναν να πετύχει η ενημερωτική καμπάνια και παρήγγειλαν λίγa!
emvolio-antigripiko
Το γεγονός κατήγγειλε προ ολίγου ο πρόεδρος του ΠΦΣ και του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Και συμφώνησαν μαζί του όλοι οι παριστάμενοι φαρμακοποιοί του ΔΣ καθώς -όπως φαίνεται- η καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ πέτυχε και ο κόσμος έσπευσε να εμβολιαστεί.

Είναι οξύμωρο και θυμίζει το μότο “η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε”! Αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και ελληνικό: Τα αντιγριπικά εμβόλια έχουν τελειώσει για την χώρα μας και είναι μάταιο να συστήνουμε πια στον κόσμο να το κάνει για να προστατευτεί από την φετινή γρίπη…

Όπως εξηγούν οι φαρμακοποιοί, κάθε χρόνοι οι δύο εταιρίες που παράγουν τα αντιγριπικά εμβόλια λαμβάνουν κατά τους μήνες Ιανουάριο- Φεβρουάριο τις παραγγελίες από τα διάφορα κράτη που ζητούν συγκεκριμένες ποσότητες. Και παραδίδουν τις ποσότητες αυτές κατά τον μήνα Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Αν κάποιο κράτος χρειαστεί παραπάνω εμβόλια, μπορεί να βρει μόνο αν περίσσεψαν κάποια από άλλη παραγγελία καθώς οι φαρμακευτικές δεν παράγουν άλλα.

Ο λόγος είναι ότι κάθε χειμώνα το εμβόλιο κατά της γρίπης έχει άλλη περιεκτικότητα -με τους ιούς να μεταλλάσσονται αλλά και να εναλλάσσονται- και έτσι δεν έχει νόημα να παράξουν παραπάνω από αυτά που δηλώνουν ως αναγκαία οι διάφορες χώρες.

Ο κ. Λουράντος μάλιστα βεβαίωσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τις δύο φαρμακευτικές που παράγουν το αντιγριπικό εμβόλιο και του έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν άλλα να δώσουν στην ελληνική αγορά.

Πηγή