Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού: “With Children, for Children: From Ideas to Action!”

1407
Το Ινστιτούτο Prolepsis, μέλος του Δικτύου Eurochild, συμμετέχει ενεργά στην προάσπιση των δικαιωμάτων και την προώθηση της ευημερίας των παιδιών σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, μέσα από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, αλλά και μέσω συνεχιζόμενων ενεργειών συνηγορίας συμβάλλει στην καταπολέμηση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια να προληφθεί και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η παιδική φτώχεια στην Ελλάδα και διεθνώς.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Eurochild διοργάνωσε συμπόσιο, στο οποίο συμμετείχαν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και 12 παιδιά – εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται σε προγράμματα προάσπισης των δικαιωμάτων και προώθησης της ευημερίας των παιδιών στην Ευρώπη. Η Ελληνίδα μαθήτρια, Άννα Ταράση, η οποία συμμετέχει σε δράσεις υποστήριξης του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, εκπροσώπησε το Ινστιτούτο Prolepsis στο συμπόσιο, παρουσιάζοντας το Πρόγραμμα και τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, υλοποιείται για 6η συνεχή σχολική χρονιά, παρέχοντας στήριξη σε χιλιάδες παιδιά και στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα πείνας και επισιτιστικής ανασφάλειας. Από το 2012, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τη συνδρομή πολλών ακόμη φορέων, ιδιωτών και εταιρειών, έχουν προσφερθεί δωρεάν περισσότερα από 12,8 εκατομμύρια υγιεινά γεύματα σε 90.000 μαθητές δημόσιων σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικοοικονομικά ευάλωτες περιοχές όλης της χώρας.
Την τρέχουσα σχολική χρονιά το Πρόγραμμα υλοποιείται μέχρι στιγμής σε 119 σχολεία με 8.650 μαθητές σε περιοχές της Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Β. Κυνουρίας.