Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή των βουλευτών του Νομού με τη Διοίκηση του ΠΓΝ Έβρου

1416

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μας απέστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση στελεχών του με τη διοίκηση του ΠΓΝ Έβρου

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή των βουλευτών του Νομού με τη Διοίκηση του ΠΓΝ Έβρου (τον διοικητή κ. Δημήτρη Αδαμίδη και τους αναπληρωτές διοικητές κ.κ. Σταύρο Τζωίδη και Στέφανο Καρακόλια).

pgnd

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα, οι προτεραιότητες και οι προοπτικές των δυο Νοσηλευτικών μονάδων του Έβρου.

Από την πλευρά της Διοίκησης εκτέθηκαν οι σχεδιαζόμενες ενέργειες για την αναβάθμιση των Νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμoτείχου. Συγκεκριμένα:

pgna

  1. η ενεργειακή αυτονομία των 2 νοσηλευτικών μονάδων μέσω της αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την ένταξη στο πρόγραμμα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Εν συνεχεία δε, με τη διεκδίκηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ για συμπαραγωγή θερμότητας και ηλεκτρισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων
  2. τις επισκευές και τη συντήρηση των κτηριακών υποδομών μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ
  3. την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ολοκλήρωση της ανανέωσης μέσω ΕΣΠΑ των μηχανημάτων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της Αιμοδυναμικής Μονάδας, του Αναισθησιολογικού κ.α.)  
  4. την εγκατάσταση και πλήρη λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή μέσα στην άνοιξη του 2017. Το ΠΓΝΕ είναι το πρώτο νοσοκομείο που εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις της δωρεάς και προχώρησε στην  οριστική αποδοχή της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
  5. την ολοκλήρωση των πληροφοριακών συστημάτων με την καθιέρωση ηλεκτρονικού ραντεβού στα ιατρεία, την λίστα χειρουργείου, την ηλεκτρονική παρακολούθηση των παραγγελιών κ.α.
  6. την πρόσληψη του απαιτούμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Το ΠΓΝΕ είναι το πρώτο νοσοκομείο που ολοκληρώνει τις σχετικές διαδικασίες
  7. την αναδιοργάνωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών
  8. την αναδιοργάνωση των τακτικών εξωτερικών ιατρείων
  9. Αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι ενέργειες που σχεδιάζονται, ώστε να ενισχυθεί τόσο σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις για να μπορέσει  με αυτονομία και επάρκεια να καλύψει τις ανάγκες σε νοσοκομειακή φροντίδα των πολιτών του Βόρειου Έβρου.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  υπογράμμισε την σαφή βούληση της Κυβέρνησης την οποία υλοποιεί η ηγεσία του υπουργείου υγείας  για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας, ώστε οι  πολίτες να απολαμβάνουν δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας , με όρους αξιοπρέπειας τόσο για τους ασθενείς όσο και τους εργαζόμενους των νοσοκομείων. Στα πλαίσια αυτά η νέα διοίκηση του ΠΓΝ Έβρου, θα έχει τη αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ.