Μοναδικό: Ζήσαμε επί τόπου όλη την εμπειρία και τη μοιραζόμαστε μαζί σας

1489

Σήμερα, είμασταν παρόντες μετά από πρόσκληση, στην “απόσταξη” όλου του κόπου της χρονιάς που πέρασε, του φίλου μας του Γιώργου.

%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b71

 

Η ιστορία διαδραματίζεται στο βόρειο Έβρο. Ο Γιώργος, μας προσκάλεσε με την λαχτάρα του πρωτοερωτευμένου. να μας επιδείξει τη “μοναδική” του ερωμένη όπως τότε που είμασταν δεκαπεντάχρονοι.

Όντως το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Προς έκπληξη μας, στο “ραντεβουδάκι” ήταν παρόντες κι άλλοι “ερωτευμένοι”. Δε μας “χάλασε” καθόλου.

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία, είμασταν παρόντες από την αρχή ως το τέλος στην απόσταξη καθαρού ντόπιου τσίπουρου όπως ακριβώς γίνεται πολλά χρόνια τώρα.

Οι άλλοι “ερωτευμένοι” ενοείται πως ήταν οι επόμενοι που ανέμεναν με υπομονή να τελειώσει την απόσταξη ο Γιώργος.

Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική παρόλο που καθόσουν στο ίδιο τραπέζι  με παντελώς αγνώστους ανθρώπους. Όλοι μοιραζόταν τον ίδιο πόθο. Η απόσταξη, να αποδώσει ποιότητα και ποσότητα. Ευτυχώς με το φίλο μας, η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία .

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf2

Αφού διαπιστώσαμε όλοι, ότι το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, ακολούθησε γλέντι με προεξάρχοντα το Γιώργο.

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf3

Για να στεφθεί όμως με επιτυχία η επιχείρηση , απαιτήθηκε η παρουσία του Παναγιώτη ο οποίος παρέλαβε το υλικό και το μεταχειρίστηκε με απόλυτο σεβασμό ώσπου να μας το φέρει στο τραπέζι να το δοκιμάσουμε. Φοβερός τύπος και “ψαγμένος”. Φαίνεται πως ότι κάνει το κάνει με πάθος. Εν τω μεταξύ οι υπόλοιποι “άγνωστοι” του τραπεζιού μοιραζόταν συνεχώς τους μεζέδες τους με τους δικούς μας, ασταμάτητα.

Αν και όλη η διαδικασία κράτησε περίπου έξι ώρες, εμείς μείναμε με τη λαχτάρα και την ευχή να το ξαναζήσουμε πολύ σύντομα αυτό.

Η ευχή έπιασε τόπο και πολύ σύντομα θα είμαστε παρόντες στην επόμενη απόσταξη. Αυτή τη φορά με το Βασίλη. Έρχεται λοιπόν πολύ σύντομα……..