Πληθαίνουν οι αεροπορικές συνδέσεις της Καβάλας με το εξωτερικό, ερημιά στην Αλεξανδρούπολη

3164

«Μαγνήτης» η Θάσος, όπου από το Πάσχα ακόμη αναμένεται να βουλιάξει από τουρίστες

Στο «Δημόκριτος», για ολόκληρο το 2023 είχαμε μόλις 7 αφίξεις από το εξωτερικό

Αυξάνονται και πληθύνονται οι αεροπορικές συνδέσεις της Καβάλας με πόλεις του εξωτερικού, την στιγμή που στην Αλεξανδρούπολη η μόνη μας ελπίδα για εκτός Ελλάδας επισκέπτες αφορά τη σύνδεση με την Κύπρο, η οποία δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί πότε ακριβώς θα ξεκινήσει.
Στην Καβάλα, πάντως, από τέλη του μήνα αναμένεται κύμα αφίξεων από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, με παλιές και νέες προσθήκες. Φέτος το καλοκαίρι θα υπάρχουν απευθείας συνδέσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» με έξι πόλεις της Γερμανίας (Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Κολωνία, Ντορτμουντ), με το Οσλο της Νορβηγίας, με τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, με τη Βιέννη και το Ίνσμπρουκ της Αυστρίας, με τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, με το Πόζναν, τη Βαρσοβία και το Κατοβιτσε της Πολωνίας, με Πράγα, Μπρνο και Οστραβα της Τσεχίας, με την Κοπεγχάγη της Δανίας και με τρία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτά των Λονδίνου, Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ.

Χαμός στη Θάσο από το Πάσχα
Με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου του Δήμου Θάσου και ως άνθρωπος του τουρισμού στο νησί, ο Γιάννης Μαρκιανός περιέγραψε μιλώντας στην Πρωινή της Καβάλας το κλίμα στο νησί.
«Αυτό που φαίνεται είναι ότι το Πάσχα θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη κίνηση. Αρκετοί ανοίγουν τώρα για να είναι έτοιμοι εκείνη την περίοδο. Η εστίαση θα είναι έτοιμη. Περιμένει το Πάσχα. Ο καιρός ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει ώστε ουσιαστικά να είναι το ξεκίνημα. Θα κάνει μια «κοιλιά» μετά το Πάσχα και μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Όπως πάντα. Γιατί είναι αρκετά μεγάλο το διάστημα. Γενικά τα μηνύματα που έχουμε είναι πάρα πολύ καλά. Είναι καλό γιατί πάρα πολύ έγκαιρα θα είναι όλοι έτοιμοι για να ξεκινήσουμε τη σεζόν».

Ερημιά στον αέρα
Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ οι τουρίστες που έφτασαν το 2023 από κάποια χώρα του εξωτερικού στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης ήταν μόνο 7, έναντι 864 αφίξεων το 2022. Η περσινή ακύρωση της εκδρομής των Γαλλοεβραίων που τα τελευταία χρόνια έρχονται ανά εκατοντάδες τον Αύγουστο, στοίχισε ακριβά και αποκάλυψε τη γύμνια του τουριστικού μας προϊόντος. Η συγκεκριμένη πτήση ίσως επιστρέψει το φετινό καλοκαίρι, ενώ η έτερη σύνδεση με το εξωτερικό που έχουμε να ελπίζουμε είναι αυτή με τη Λάρνακα της Κύπρου που ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα ξεκινούσε λίγο πριν το Πάσχα, τελικώς φαίνεται πως η έναρξή της μετατίθεται για τον Ιούνιο.

Πληθαίνουν οι αεροπορικές συνδέσεις της Καβάλας με το εξωτερικό, ερημιά στην Αλεξανδρούπολη