Εμπειρογνώμονες Συλλόγου “Τέμπη 2023”: Έχουμε τις αποδείξεις του εγκλήματος – Επιστολή στον πρωθυπουργό

668

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εμπειρογνώμονες του συλλόγου «Τέμπη 2023» φέρνουν στοιχεία του δυστυχήματος-έγκληματος και τον καλούν αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με σοβαρότητα, απορρίπτοντας την απόπειρα εκμετάλλευσης του γεγονότος με αφήγημα του “ανθρώπινου λάθους”.

Η επιστολή αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σε αυτήν, οι επιστήμονες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα αποτελέσματα των διατιθέμενων ερευνών, τα οποία δεν φαίνεται να ικανοποίησαν τις προσδοκίες τους.

Σύμφωνα με την επιστολή, οι εμπειρογνώμονες επικεντρώνονται στην αναζήτηση αποδείξεων και στην έρευνα όλων των μικρών λεπτομερειών που διαμορφώνουν την υπηρεσιακή ανεπάρκεια.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως η δουλειά των ομάδων που αναλαμβάνουν τη διερεύνηση γίνεται ανιδιοτελώς, με στόχο τη δικαίωση των θυμάτων και την δημιουργία συνθηκών που θα είναι ισάξιες με αυτές των ευρωπαϊκών δημοκρατιών. Τέλος, προσκαλούν τον πρωθυπουργό να ακολουθήσει τη συμβουλή του ίδιου, να περιμένει τα αποτελέσματα της δικαιοσύνης και των εξειδικευμένων επιστημόνων, δεδομένου ότι “σίγουρα στο τέλος κάποιοι θα εκτεθούν!”.

Το κείμενο της επιστολής
Ομάδας επιστημόνων συνεργατών των Εθελοντών εμπειρογνωμόνων του Συλλόγου «Τέμπη 2023»
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως δεν είναι πρέπον για τον ηγέτη ενός δημοκρατικού και έννομου κράτους της Ευρώπης, ο ηγέτης του μέσα στο κοινοβούλιο να προσβάλει τους εμπειρογνώμονες που οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ανέθεσαν το έργο να βρουν απαντήσεις στο γιατί και πώς πέθαναν οι άνθρωποί τους…..57 τουλάχιστον συμπολίτες μας!

Ψάχνουν τις απαντήσεις γιατί αυτές που έδωσαν οι κρατικοί μηχανισμοί και υπηρεσίες δεν ικανοποίησαν, δεν απάντησαν και δεν έπεισαν!

Όπως δεν έπεισαν 1.500.000 τουλάχιστον, συμπολίτες μας που έβαλαν τις «μη σημαντικές τους υπογραφές» κατά εκλεγμένων κυβερνητικών λειτουργών .

Σας πληροφορούμε και διαβεβαιώνουμε πως πάρα πολλοί από αυτούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν στρατευτεί με κάποιες από τις ομάδες των εμπειρογνωμόνων που προσβάλλατε.

Αυτοί είναι καθηγητές, επιστήμονες, επαγγελματίες, ειδικοί σε χώρους με δεξιότητες, ικανότητες, προσόντα και δίκτυα υποστήριξης, γνώστες τεχνολογίας. Κάποιοι από αυτούς έχουν ανεκτίμητης αξίας εμπειρία, γνώση, ατσάλινη απόρθητη ηθική και αρχές! Πολλοί από αυτούς στην τέχνη τους είναι στην κορυφή του κόσμου!

Αυτοί οι άνθρωποι αγαπάνε την Ελλάδα και θέλουν να είναι περήφανοι για την χώρα που και εσείς υπηρετείτε κατόπιν εντολής των κατοίκων της.

Των κατοίκων της που ανησυχούν για το πως το κράτος και κάποιοι από τους διορισμένους λειτουργούς του, δεν λειτουργούν.

Συνεχίζουμε προς ενημέρωσή σας, ότι αυτές οι ομάδες έχουν βρει τα αίτια. Έχουν βρει τους μηχανισμούς που δημιούργησαν τις αιτίες θανάτου, έχουν βρει τις αποδείξεις και τώρα ερευνούν όλα τα μικρά τελευταία πλοκάμια της υπηρεσιακής ανεπάρκειας (τουλάχιστον) .

Η έρευνα κύριε Πρωθυπουργέ είναι δυναμική. Εξελίσσεται καθημερινά, μεγαλώνει και μαζεύοντας αδιάσειστα στοιχεία.

Η τεχνολογία που έχει συσσωρευτεί πίσω από εθελοντές εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, είναι η αιχμή του δόρατος παγκοσμίως.

Όλο αυτό γίνεται απολύτως ανιδιοτελώς με απώτερο σκοπό την δικαίωση αλλά και την δημιουργία των συνθηκών στην πατρίδα μας που θα είναι ισάξιες τουλάχιστον στις δημοκρατικές εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, με ανεξάρτητες αρχές που λειτουργούν με βάση την νομοθεσία, δεν επηρεάζονται, ερευνούν, φροντίζουν τους πολίτες, εξελίσσουν την χώρα και θα κάνουν όλους όσους λένε πως είναι Έλληνες ομογενείς του εξωτερικού να είναι περήφανοι και να μην χρειάζεται να δικαιολογήσουν αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Θα ήταν καλό λοιπόν να κάνετε και εσείς αυτό που συμβουλεύετε, να περιμένετε να βγάλει το πόρισμά της η δικαιοσύνη, οι πραγματογνώμονες διορισμένοι και οι επί πληρωμή, αλλά και οι πραγματογνώμονες που δουλεύουν αφιλοκερδώς, γιατί σίγουρα στο τέλος κάποιοι θα εκτεθούν!

Επίσης σας πληροφορούμε πως η τεχνολογία αλλά και οι δημιουργοί της που στοιχίζονται συνεχώς πίσω από αυτή την έρευνα, υπηρετούν (κάποιοι από αυτούς) και συμβουλεύουν συναδέλφους σας, ισόβαθμούς σας εκτός Ελλάδας, που μαθαίνουν, βλέπουν και αξιολογούν συμπεριφορές ικανότητες αλλά και καταστάσεις. Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι χώρες έχουν σύνορα αλλά η πληροφορία, η γνώση και η τεχνολογία δεν έχει και δεν ακολουθεί διαταγές όσο και επιδέξιες και αν είναι αυτές.

Μετά τιμής,

Μία από τις ομάδες των εμπειρογνωμόνων επιστημόνων στη Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ελλήνων, που αναζητούν την Ελλάδα που όλοι μας αξίζουμε

Πηγή: www.rosa.gr