Μαθητές του Γυμνασίου Φερών παρουσίασαν την εικονική τους επιχείρηση “School Buddy”

854

Το “SCHOOL BUDDY” αναλαμβάνει την αναδιανομή του εκπαιδευτικού υλικού ανάμεσα σε σχολεία που έχουν πλεόνασμα και σε σχολεία που έχουν ελλείψεις

20 μαθητές εμπνεύστηκαν, συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα για την ανταλλαγή αναξιοποίητου εκπαιδευτικού υλικού από τις “αποθήκες” κάθε σχολείου (υπολογιστές, πίνακες, σχολικά και λογοτεχνικά βιβλία, γραφεία, βιβλιοθήκες κλπ.). Το “SCHOOL BUDDY” αναλαμβάνει την αναδιανομή του εκπαιδευτικού υλικού ανάμεσα σε σχολεία που έχουν πλεόνασμα και σε σχολεία που έχουν ελλείψεις.

Στην πλατφόρμα αυτή, μπορούν να συμμετέχουν όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν και επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν εξοπλισμό, ως χορηγία. Στα μελλοντικά σχέδια της επιχείρησης περιλαμβάνεται και η διοργάνωση μιας μεγάλης ετήσιας εκδήλωσης, στην οποία θα επιβραβεύονται όλοι οι συμμετέχοντες (σχολεία, μαθητές και χορηγοί) με μοναδικά δώρα.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές/τριες των σχολείων θα συμμετάσχουν στη μαθητική Εμπορική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη, όπου η ομάδα θα παρουσιάσει τη δική της εικονική επιχείρηση “School Buddy”

Ο δήμαρχος συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτότυπη, καινοτόμα και συνάμα πρακτική ιδέα τους και τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον διαγωνισμό, δηλώνοντας ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι πρόθυμος να υποστηρίξει τη συμμετοχή τους.

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν επίσης, η αντιδήμαρχος παιδείας Εύα Βαλασίδου, ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Βασίλης Δέλκος, ο αντιδήμαρχος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα επιχειρηματικότητας Στέλιος Παζαρλιώτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Κασαπίδης και η Κυριακή Λεγγέτση εκ μέρους του Επιμελητηρίου Έβρου

Στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα Junior Achievement τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ για την ομάδα του “SCHOOL BUDDY” καθοριστική και τιμητική υπήρξε η άμεση, δημιουργική και θερμή συνεργασία με τους μέντορες: Μάρκο Βερέμη ως Ιnspirational Mentor (Μέλος ΔΣ JA Greece, Συνιδρυτής και Πρόεδρος ΔΣ Upstream, Εταίρος Big Pi Ventures Capital, Πρόεδρος Επιτροπής Καινοτομίας ΣΕΒ, “Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2013”) και τον Δρ. Σταύρο Παπαδόπουλο, ως Executive Mentor (Ιδρυτής, CEO TileDB και συνεργάτης του Πανεπιστημίου ΜΙΤ)

Υπεύθυνοι καθηγητές: Λουλουδιά-Ευαγγελία Κεφαλά, καθηγήτρια Οικονομικών και Ιωάννης Μπουτζίκας, καθηγητής Πληροφορικής και Υποδιευθυντής Γυμνασίου Φερών