Συμμετοχή του Δημάρχου Ορεστιάδας στην ετήσια σύνοδο του δικτύου Βαλκανικών πόλεων Β40 που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα

653
«Συμμετοχή του Δημάρχου Ορεστιάδας στην ετήσια σύνοδο του δικτύου Βαλκανικών πόλεων Β40 που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα 29-31/01/2024 ».
Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετείχε στην ετήσια σύνοδο Δημάρχων του δικτύου Βαλκανικών πόλεων Β40, που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα. Στην σύνοδο αυτή έγινε και η επίσημη ένταξή του στο εν λόγω δίκτυο.
Το δίκτυο Βαλκανικών πόλεων Β40, είναι μια Διαβαλκανική συνεργασία πόλεων με σκοπό την σύμπραξη σε θέματα πολιτισμού, παιδείας, τεχνολογίας, βιώσιμης ανάπτυξης, κλιματικής κρίσης και απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των δημοτών τους αλλά και συμβάλλουν στην φιλία και την συνεργασία των Βαλκανικών λαών.
Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, συναντήθηκε και συνομίλησε στο πλαίσιο της συνόδου με τον οικοδεσπότη Δήμαρχο Τιράνων κο Erion Veliaj με τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων κο Χάρη Δούκα, με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, τον νέο Δήμαρχο Σόφιας κο Βασίλ Τερζίεβ και με πολλούς άλλους Δημάρχους και συνεργάτες βαλκανικών πόλεων. Στην σύνοδο συμμετείχε επίσης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κος Γιάννης Ζαμπούκης.
Στο περιθώριο της συνόδου, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας είχε πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις με την Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αλβανία, την κυρία Κωνσταντίνα Καμίτση, αλλά και τον ομογενή Δήμαρχο Δρόπολης και Παγωνίου, Δημήτρη Τόλη, όπου ενημερώθηκε για θέματα της ελληνικής μειονότητας της Β.Ηπείρου και για τις σχέσεις των δυο χωρών.
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε: «Είναι τιμή και χαρά να συμμετέχουμε σε μία τέτοια σύνοδο πόλεων και να βοηθούμε την προώθηση της μεταξύ μας συνεργασίας και φιλίας».
Με εκτίμηση,
Γραφείο Δημάρχου Ορεστιάδας