Έφυγε από τη ζωή ο Αρθούρος Καραγκιοζίδης, ένας ανιδιοτελής Έλληνας

1361
Έφυγε πριν από λίγο από αυτή τη ζωή ο Αρθούρος Καραγκιοζίδης, ένας ανιδιοτελής Έλληνας με τον οποίο συνδέθηκα με φιλικούς δεσμούς για πάνω από τρεις δεκαετίες, μετά την έλευσή του στην Αλεξανδρούπολη, μαζί με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας άριστος επιστήμονας, ένας καλλιτέχνης, ποιητὴς και ζωγράφος, ένας ενεργός πολίτης και δραστήριο μέλος του Ελληνισμού που πέρασε εξορίες, διώξεις, εγκλήματα, τόσο στον Πόντο, όσο και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Αγωνιστής για τον Ελληνισμό και για την Αρμενία όπου έζησε, με τη συνεργασία μας εντός και εκτός Ελλάδας να έχει καρπούς τόσο στο ζήτημα της Γενοκτονίας, όσο και στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων τους οποίους οι γνωστοί ανιστόρητοι τους αποκαλούν <<Ρωσοπόντιους>> !
Αδυνατώ Αρθούρε να αντιληφθώ ότι δε θα σε ξαναδώ, δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι δε θα ξαναβρεθούμε για να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε τους πανάρχαιους στίχους και χορούς του Πόντου, όμως να ξέρεις ότι η ψυχή σου από τα ουράνια Παρχάρια θα αναπαύεται βλέποντας τα παιδιά σου και τους φίλους σου, να συνεχίζουν το έργο σου!
Καλή αντάμωση αδελφέ μου , Καλό Παράδεισο και Καλή Ανάσταση!
Πηγή: Από το προσωπικό ιστολόγιο στο fb του Θεοφάνη Μαλκίδη
Ο Αρθούρος Καραγκιοζίδης, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Παλιννοστούντων Ν. Έβρου και ήταν Διδάκτωρ (Ph.D) φυσικομαθηματικών επιστημών. Δευτεροβάθμια Ανώτερη ΤΕΕ ΤΕΙ ΙΕΚ.