Σε γενική συνέλευση – αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Έβρου

658
Σε γενική συνέλευση καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, οι αγροτικοί σύλλογοι Τριγώνου, Βύσσας και Ορεστιάδας.
Προηγήθηκε, το περασμένο Σάββατο, η διευρυμένη συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των τριών συλλόγων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, με κυρίαρχα αυτά της πρόσθετης επιβάρυνσης που επιφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επιστροφή 443.000 ευρώ από τους ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ του βορείου Έβρου στη ΔΕΗ, η ΚΑΠ, το υψηλό κόστος παραγωγής και ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Επιπλέον, οι αγρότες διεκδικούν λύσεις για την κατάσταση του φράγματος Θεραπειού και τις καθυστερήσεις των αναδασμών στην περιοχή, ενώ ζητούν αντιπλημμυρικά, βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων του Έβρου.
Στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Τετάρτης θα καθοριστούν και οι δράσεις για την διεκδίκηση ικανοποίησης των αιτημάτων.

-Εν τω μεταξύ, ειδικά για το θέμα της επιστροφής χρημάτων στη ΔΕΗ, οι αγροτικοί σύλλογοι του βορείου Έβρου κάνουν λόγο, σε κοινή δήλωσή τους, ότι πρόκειται για τον «λογαριασμό που έρχεται μετά τις εκλογές».

Τονίζουν επίσης πως «η απόφαση αυτή προστίθεται σε μια σειρά από άλλες ενέργειες που έχουν φέρει τον πρωτογενή τομέα αντιμέτωπο με δυσάρεστες εξελίξεις» και καλούν την κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία να αποσύρουν την ΚΥΑ, ώστε να μην οδηγήσουν τους Οργανισμούς εκτός προγραμματισμού και δεκάδες παραγωγούς στην απόγνωση και εκτός επαγγέλματος.
Καταλήγοντας, σημειώνουν ότι «είναι η ώρα για συστράτευση με τους αγρότες που είναι ήδη στους δρόμους, εντός και εκτός Ελλάδας, για να σταματήσει η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ».
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ