Κοινότητα Αλεξανδρούπολης: Νέος πρόεδρος ο Μαρίνος Βολτέζος

2961

Μετά από μακρά θητεία του Γιάννη Ναιτίδη, η Κοινότητα Αλεξανδρούπολης αλλάζει χέρια. Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Μαρίνος Βολτέζος που συγκέντρωσε τις περισσότερους ψήφους στην εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ο κ. Ναιτίδης, αναφέρει τα εξής:

«Σε λίγο κλείνει ο κύκλος μου ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης και ήρθε η ώρα να παραδώσω τη σκυτάλη στο νέο Πρόεδρο Μαρίνο Βολτέζο.
Δυστυχώς, εκ του νόμου, οι κοινότητες δεν έχουν την αυτοτέλεια και πολλές αρμοδιότητες για να εκτελούν έργα από μόνες τους, σε συνεργασία όμως και την καλή πρόθεση της δημοτικής αρχής, με σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό, καταφέραμε να πετύχουμε πολλά. Το έργο σήμερα στην Κοινότητα Αλεξανδρούπολης μιλά από μόνο του, παράλληλα καταφέραμε να οπλίσουμε με εφόδια και δυνατότητες που μπορεί να αξιοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο μειώνοντας την απόσταση μεταξύ των δύο διοικήσεων.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία που είχαμε στην κοινή προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, ευχαριστώ τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των νομικών προσώπων και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνεργασία τους, τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου μας που παρά τις όποιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές είχαμε μεταξύ μας, θεωρώ ότι πετύχαμε να έχουμε ένα αραγές συμβούλιο με μηνιαίες κατ’ ελάχιστον συνεδριάσεις και λήψη αποφάσεων με την απόλυτη ταύτιση των ψήφων των μελών τις περισσότερες φορές.
Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους νεοεκλεγέντες κοινοτικούς συμβούλους, τους εύχομαι δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους, να συνεχίσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και εγώ προσωπικά από την θέση πλέον του Δημοτικού Συμβούλου και τις όποιες αρμοδιότητες μου αναθέσει ο δήμαρχος, τους υπόσχομαι ότι θα είμαι ο πρώτος συμπαραστάτης και αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.
Κλείνοντας, δεν μπορώ να παραλείψω αυτά τα 9 χρόνια στο συμβούλιο της κοινότητας, στην «ραχοκοκαλιά» της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι για εμένα προσωπικά μια τεράστια παρακαταθήκη, η καθημερινή επαφή με όλες τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους και η γνώση που αποκόμισα, η καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, όχι μόνο της κοινότητας μου αλλά και όλων των κοινοτήτων, με έφεραν αντιμέτωπο με πρωτόγνωρα προβλήματα της εποχής, με την ανάγκη επίλυσής τους, με θωράκισαν με δύναμη, γνώση και εμπειρία αλλά και με επιφόρτισαν με αίσθημα ευθύνης.
Ο πήχης είναι πλέον ψηλά και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο».