Εκπαιδευτικές δράσεις από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Αλεξανδρούπολης

765

Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες βρέθηκαν στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Αύρας και Στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας 

Στις 21 Νοεμβρίου 2023 οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης παραβρέθηκαν στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Αύρας έπειτα από αίτημα των συλλόγου διδασκόντων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Ερυθρού Σταυρού.

Ειδικότερα, οι μικροί μαθητές εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες, σε περιπτώσεις τραυμάτων, ευγκαυμάτων, θλάσεων καθώς και στην πρόληψη ατυχημάτων, με αναφορά στους κανόνες του  κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Επιπλέον, υλοποιήθηκε και το πρόγραμμα Ατομικής Υγιεινής και Υγιεινής Σώματος που αφορούσε στην ορθή μέθοδος καθαριότητος των χεριών, του σώματος και των δοντιών με τη χρήση ειδικού προπλάσματος-μασέλας επιτυγχάνοντας την γρήγορη εμπέδωση της γνώσης με άμεσα, δημιουργικά και διασκεδαστικά.

Οι μαθητές μας ευχαρίστησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στις 23 Νοεμβρίου 2023 η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος παραβρέθηκε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης για την υλοποίηση του Προγράμματος Πρώτων Βοηθειών.

Οι ενήλικοι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην ορθή παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις, τραύματος, αιμορραγίας, μυοσκελετικών κακώσεων, επιληψίας, λιποθυμίας και πνιγμονής.

Παράλληλα ενημερώθηκαν για έργο του Ερυθρού Σταυρού και τις δράσεις του τμήματός μας καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται.

 Ευανθία Πορτοκαλάκη-Γραμματειακή Υποστήριξη ΠΤΕΕΣ Αλεξανδρούπολης