Μαρία Γκουγκουσκίδου: Ήρθε η ώρα “να κάνω στην άκρη”

1022
Μετά από 9 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, είτε από τη θέση της μείζονος είτε από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης, νιώθω ότι ήρθε η ώρα “να κάνω στην άκρη” για να δώσω χώρο και βήμα σε νέες διαφορετικές αξιόλογες φωνές.
Τα χρόνια αυτά ήμουν πάντα παρούσα όταν και όπου πίστευα ότι με τη φωνή μου και τις δυνατότητές μου θα μπορούσα να προσφέρω στον αγώνα για τη σωτηρία του τόπου μας, του Βορείου Έβρου, χωρίς να φείδομαι χρόνου και δυνάμεων.
Υπηρέτησα τον τόπο και τους ανθρώπους του με ευθύτητα, εντιμότητα και ειλικρίνεια.
Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ανυποχώρητα σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτόνομη, ακηδεμόνευτη, οικονομικά αυτάρκη, χωρίς εξαρτήσεις από κυβερνητικά, κομματικά, επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα.
Μόνο μια τέτοια Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση γενικευμένης παρακμής που βιώνει ο τόπος μας και να τον θέσει σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.
Κέρδισα πολλά στην πορεία αυτή, απέκτησα βαθιά γνώση του τόπου και των ανθρώπων του, είδα “τις γωνίες μου” να αμβλύνονται, ήρθα σε δημιουργική επαφή με ανθρώπους και ιδέες που κρατούσα σε απόσταση, απέκτησα φίλους και συναγωνιστές.
Ο κύκλος αυτός ολοκληρώθηκε.
Ευχαριστώ βαθιά όλες και όλους που συμπορευτήκαμε σ’ αυτή την εννεαετή πορεία.
Τόσο εγώ όσο και η παράταξή μας “Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος να Ζω” θα είμαστε πάντα παρόντες σε κάθε μετερίζι, υπηρετώντας τον Τόπο.
Ορεστιάδα 28 Νοεμβρίου 2023
Με τιμή
Μαρία Γκουγκουσκίδου