Η οικονομία μας στηρίζεται σε ξύλινα πόδια! – Κείμενο του Βασίλη Βιλιάρδου

955
Κείμενο του Βασίλη Βιλιάρδου
Οικονομολόγος – Βουλευτής ”Ελληνική Λύση”
Η οικονομία μας στηρίζεται σε ξύλινα πόδια!
Όλα όσα πηγαίνουν σχετικά καλά στην ελληνική οικονομία, οφείλονται στον πληθωρισμό που επιτρέπει την υπερφορολόγηση των Ελλήνων και τη μείωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ.
Όσο η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ όσον αφορά το εμπορικό έλλειμμα που σημαίνει χαμηλή ανταγωνιστικότητα και δεν επιτρέπει αυξήσεις των μισθών, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών και τον ακαθάριστο σχηματισμό παγίου κεφαλαίου που καλύπτει μόνο τις αποσβέσεις, δεν υπάρχουν θετικές προοπτικές για το μέλλον – ούτε όσο αυξάνεται η αισχροκέρδεια, από την ολιγοπωλιακή δομή της οικονομίας μας.
Κάποια στιγμή, όταν υποχωρήσει ο πληθωρισμός και εξαθλιωθούν εντελώς οι Πολίτες, από την υπερφορολόγηση και την ακρίβεια, τα πάντα θα καταρρεύσουν απότομα – ενώ δεν θα υπάρχει πια δυνατότητα αντιστροφής της τάσης, αφού θα έχει ξεπουληθεί ότι έχουμε και δεν έχουμε.
Τέλος, όπως έχουμε τεκμηριώσει, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο η ακρίβεια, όσο οι μισθοί – ενώ από το συγκριτικό τους ύψος φαίνεται εάν η οικονομία μίας χώρας είναι υγιής ή όχι. Η Ελλάδα είναι και στους χαμηλούς μισθούς πρωταθλήτρια της ΕΕ – είναι ντροπή μας!