Ξεκινά το Μαγευτικό “Σαν Παραμύθι” στο Σουφλί

2241

Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλιου “ΚΙΝΗΣΟΥ” για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ που θα πραγματοποιηθεί  στο Βιομηχανικό Συγκρότημα «Τζίβρε», όπου σύμφωνα με τα περσινά στοιχεία υποδέχθηκε πάνω από 12.000 επισκέπτες .

Η γραμματέας του Συλλόγου Μαρία Καψεογιώργη μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε πως 120 εθελοντές ξεκίνησαν τις  εργασίες  από τις αρχές Σεπτεμβρίου και τις  μέρες αυτές έχουν αρχίσει να στήνουν και να διαμορφώνουν το χώρο.

Κεντρικό θέμα του φετινού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου θα είναι «η Μαγεία», από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι σήμερα. Ένα θέμα διαχρονικό όπως είπε το οποίο εμπλουτίστηκε με στοιχεία από την σημερινή εποχή.

«Θέλουμε να περάσουμε κάποια μηνύματα όπως είπε σχετικά με την καταστροφή που είχαμε με τις πυρκαγιές, για να δείξουμε με τον τρόπο μας ότι υπάρχει μαγεία και σε μας τους ανθρώπους για όλα αυτά που μπορούμε να δημιουργήσουμε και με ποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε, ώστε να δείξουμε ότι η μαγεία είναι μέσα μας και μπορούμε να καταφέρουμε πολλά πράγματα εάν ενωθούμε»

Τις ημέρες εκείνες μπορεί κανείς να συναντήσει ενότητες όπως ο Μεσαίωνας με μάγισσες της εποχής, η Αυλή του Αϊ Βασίλη, η Μεσαιωνική τραπεζαρία, οι Πειρατές της Καραϊβικής, το Γαλατικό Πάρκο , το παιδικό EnCanto γύρω από το οποίο βασίστηκαν όλες οι (δράσεις δια δραστικά παιχνίδια face painting κατασκευή μπισκότων κα.) το Μαγεμένο δάσος με τον βαθμό τρόμου που του δίνουν οι εμπνευστές του και πλήθος άλλων εκδηλώσεων.

Εκτός των άλλων το πρόγραμμα διανθίζεται με θεατρικές παραστάσεις, βιωματικές δράσεις και ολοήμερες μουσικές εκδηλώσεις με την Φιλαρμονική Σουφλίου.

Μια κυψέλη πολιτισμού, 200  ανθρώπων  από 3 μέχρι 85 ετών , δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο   εορταστικό    επταήμερο.

Οι πύλες του ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ θα είναι ανοιχτές από 23- 30 Δεκεμβρίου από τις 5.30 μέχρι τις 9.30 το βράδυ  με τιμή εισόδου 3 ευρώ.

Μαρία Καψεογιώργη (γραμματέας Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Σουφλίου ΚΙΝΗΣΟΥ)
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ