Βασίλης Μαυρίδης: «Για 5η Σχολική Χρονιά τα Σχολεία μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την Ανακύκλωση!»

723
«Για 5η Σχολική Χρονιά τα Σχολεία μας στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την Ανακύκλωση!»
«Πάμε Ανακύκλωση» – Followgreen 2023 – 2024.
Ο Δήμος Ορεστιάδας, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας επιβράβευσης της ανακύκλωσης «Followgreen» και με link followgreen.gr/orestiada, συνεχίζει για 5η σχολική χρονιά 2023 – 2024 τη δράση «Πάμε Ανακύκλωση» στις σχολικές μονάδες των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων. Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών θα συλλέγουν σε ειδικούς χάρτινους κάδους ανακυκλώσιμα υλικά για χαρτί – πλαστικό – αλουμίνιο – μπαταρίες.
Στόχος, της δράσης είναι οι μικροί μαθητές, «πρωταγωνιστές» της προσπάθειας αυτής, να διδαχθούν στην πράξη την αξία της σωστής ανακύκλωσης , ώστε να «ταξιδέψει» το μήνυμα για ορθή διαλογή στην πηγή στους γονείς—πολίτες του Δήμου μας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου.
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος κος Μαυρίδης Βασίλης, χαιρέτησε την προσπάθεια των μαθητών, με την παρουσία του στο 1ο Δημοτικό Ορεστιάδας.
Οι επιδόσεις ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων θα απεικονίζονται στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας με τίτλο «ΣΧΟΛΕΙΑ» και με link Followgreen.gr/orestiada/contest όπου και θα είναι δυνατή η ενίσχυση των σχολείων με δωρεά πόντων από τα μέλη της πλατφόρμας.
Ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σε ειδική εκδήλωση, θα ανταμείψει όλα τα σχολεία με έπαινο επιβράβευσης για τη συμμετοχή τους, ενώ τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση και δωρεά πόντων θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.
Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντας πόντους επιβράβευσης στο σχολείο της επιλογής σας.