Κασσελάκης: Σε Έβρο, Βόλο και Ρόδο να μειωθούν ΦΠΑ και φόρος καυσίμων

884

Σχετικά με την ακρίβεια, είπε ότι υπάρχουν ολιγοπώλια στη χώρα. Υπάρχουν λύσεις, μία από αυτές είναι και η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας και του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Ας το κάνει πολιτικά η κυβέρνηση στον Έβρο, στον Βόλο, στη Ρόδο και ας δούμε αν θα πετύχει, είπε.

Πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη να δοκιμαστεί το μέτρο, ειδικά στα τρόφιμα και τα καύσιμα.


Όλα όσα είπε ο νέος πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη έπειτα από την εκλογή του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «διοικητική ανεπάρκεια» και στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική κυβέρνηση, αναφερόμενος στην κακοκαιρία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι πρόκειται για πρόβλημα που έχει «κομματικό πρόσημο» και ότι ο μηχανισμός της ΝΔ έχει αποτύχει να σώσει ζωές.

«Δεν είναι άτυχος ο Βόλος, είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τους πολίτες του» είπε.

«Άλλο το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση και άλλο ότι δεν έχουμε πρόληψη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση ώστε διάφοροι φορείς να «ξέρουν ποιος λογοδοτεί πού»

Επίσης, είπε ότι πρέπει να υπάρξει απορρόφηση πόρων από το ταμείο ανάκαμψης για να γίνουν έργα που πρέπει.

Η υποψηφιότητά μου άρχισε από τις θέσεις μου, ήμουν ο μόνος από τους υποψηφίους που έβαλε ξεκάθαρες θέσεις στην κρίση του κόσμου, για τη δικαιοσύνη, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία.

Κασσελάκης: Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, είπε. Δεν θέλω πρωτοβάθμια παιδεία δύο ταχυτήτων, θέλω να έχουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια, πρόσθεσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι θα επισκεφτεί τον Βόλο την επόμενη εβδομάδα.

Δεν φτάνει μόνο μια αποζημίωση, είπε, αλλά χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος, όχι μόνο για να ξελασπώσουν τα σπίτια τους, αλλά για να στηρίξουν την οικογένειά τους. Μίλησε για ψυχολογικά θέματα που προκύπτουν, πρέπει το κράτος να σταθεί δίπλα τους. Πριν πάμε στον στρατό η πολιτεία η ίδια να έχει μια οργάνωση που να μπορεί να αντιμετωπίζει τα θέματα αυτά, είπε.

Στέφανος Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι αριστερός

Όταν ερωτήθηκε αν είναι αριστερός, ο κ. Κασσελάκης είπε: Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής, αξιακός κώδικας. Για μένα και πολιτική. Πρέπει να έχουμε πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο, όχι την πολιτική που έχει η κυβέρνηση και είναι ο καθένας στη μοίρα του. Πρέπει να έχουμε ένα κοινωνικό κράτος. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο ερωτήθηκα για ποιο λόγο τόσα παιδιά της ηλικίας μου και μικρότερα δεν έχουν δει αυτό το νησί.

Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα, δεν είμαστε η συλλογή των βιωμάτων μας, είπε και πρόσθεσε «Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου, για τους συνανθρώπους μου».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Ένα από τα πρώτα πράγμα που θέλω να κάνω είναι ο νέος κόσμος, τα μυαλά που έχουμε , να γίνουν μέλη που θα συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής.

Η πολιτική κατεύθυνση, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης είναι η πατριωτική σύγχρονη αριστερά. Επίσης, είπε ότι έχει ζητήσει δύο φορές από τον κ. Φίλη να συναντηθούν από κοντά.

Τι είπε ο Κασσελάκης για ακρίβεια και το ενδεχόμενο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε να έχει ένα κόμμα ιδιοκτησία του, ούτε εγώ θεωρώ και σήμερα ότι είμαι ιδιοκτήτης του κόμματος, είμαι υπηρέτης του, έχω τεράστια ευθύνη πάνω μου.

Για τον κίνδυνο διάσπασης, είπε ότι δεν υπάρχει το σενάριο στη δική του σκέψη.

Σχετικά με την ακρίβεια, είπε ότι υπάρχουν ολιγοπώλια στη χώρα. Υπάρχουν λύσεις, μία από αυτές είναι και η μείωση του φόρου προστιθέμενης αξίας και του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Ας το κάνει πολιτικά η κυβέρνηση στον Έβρο, στον Βόλο, στη Ρόδο και ας δούμε αν θα πετύχει, είπε. Πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη να δοκιμαστεί το μέτρο, ειδικά στα τρόφιμα και τα καύσιμα.

Αναφορικά με την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Μιλάμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Βεβαίως είναι ευπρόσδεκτη αλλά έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη, με σύστημα υγείας που δεν δουλεύει, με πανεπιστήμια με σοβάδες να πέφτουν, με υποστελεχωμένη δικαιοσύνη. Αν ήμασταν στην επενδυτική βαθμίδα θα είχαμε ένα σύγχρονο κράτος, τώρα αυτό που έχει γίνει είναι ότι έχουν φτωχοποιηθεί οι πολίτες. Εμείς διαφορετικά θα κάναμε το κοινωνικό κράτος, που αποδομήθηκε με δέκα χρόνια μνημονίων.

Η κοινωνία αλλάζει από κάτω προς τα πάνω, όχι με ένα pass που σε κάνει εξαρτημένο. Δεν είναι δυνατόν εγώ στα 35 να είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλοι να είναι στην ηλικία μου και να μένουν με τους γονείς τους, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε λόγο για «στέγη, αποκέντρωση, πράσινη μετάβαση και κοινωνικό κράτος» ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη» για πρόσθετη φορολογία. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα σώσουν χρήματα από το μέλλον, σημείωσε.

Τι είπε ο Κασσελάκης στο star για τα εθνικά θέματα και τη θητεία του

Ο διάλογος, ειδικά μετά από τους σεισμούς που έγιναν στη γείτονα και την προσέγγιση που ακολούθησε, είναι ευπρόσδεκτος και είναι καλό που έχουν μειωθεί δραστικά οι παραβιάσεις. Η συζήτηση στη Χάγη πρέπει να είναι μόνο για το θέμα υφαλοκρηπίδας ΑΟΖ, για κανένα άλλο ζήτημα. Υπάρχουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές: η εθνική κυριαρχία, η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Για τη στρατιωτική θητεία του είπε: Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Star:

Πηγή: iefimerida.gr