Σουφλί: Η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών συνεχίζεται…

652

Η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών συνεχίζεται…

Στην υπογραφή της σύμβασης για το έργο με τίτλο «Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Μαθητικής Εστίας Σουφλίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.041.600,00€» προχώρησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και ο ανάδοχος «ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ».

Με την υπογραφή της σύμβασης ξεκινά το προσεχές διάστημα η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου της Μαθητικής Εστίας στην πόλη του Σουφλίου.

Τα κτίρια της Μαθητικής Εστίας είναι συνολικού εμβαδού 3.322,55 m2 .

Στην Μαθητική Εστία η οποία έχει μέγιστη δυναμικότητα φιλοξενίας 70  ατόμων, φιλοξενούνται μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου. Τα παιδιά φιλοξενούνται στην μαθητική εστία έτσι ώστε να μπορούν να φοιτήσουν στα σχολεία (Γυμνάσιο-Λύκειο) της πόλης του Σουφλίου.

Ταυτόχρονα δύναται να φιλοξενηθούν  σχολικές εκδρομές που διοργανώνονται στα πλαίσια του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και οποιεσδήποτε άλλες αντιπροσωπείες και σύλλογοι απαιτηθεί.

Λόγω της παλαιότητας των υφιστάμενων κτιρίων της Μαθητικής Εστίας, καθώς τα κτίρια είναι κακής ενεργειακής κατάστασης, ενεργοβόρα, πλήρως αμόνωτα με  κουφώματα κακής ενεργειακής απόδοσης και αεροστεγανότητας, το λειτουργικό κόστος λειτουργίας είναι υπέρογκο.