Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε 3.000 πόλεις – και στην Αλεξανδρούπολη

565

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας σε 3.000 πόλεις 50 χωρών. Κεντρικό θέμα της φετινής Εβδομάδας είναι η ενεργειακά αποδοτική και βιώσιμη κινητικότητα.

Η υιοθέτηση της ενεργού κινητικότητας, των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων καθαρών και έξυπνων μεταφορικών λύσεων μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τις εκπομπές ρύπων, εξοικονομεί χρήματα και προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αυτή την εβδομάδα, σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται δράσεις όπως ημέρες χωρίς αυτοκίνητο, γιορτές ποδηλασίας, δοκιμές ηλεκτρικών οχημάτων, δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, επισκέψεις σε εργοστάσια μέσω των οποίων αναδεικνύεται η μεγάλη ποικιλία θέσεων εργασίας στις μεταφορές και πολλά άλλα.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Οι πόλεις καταλαμβάνουν μόνο το 4% της έκτασης της ΕΕ, αλλά φιλοξενούν το 75% των Ευρωπαίων πολιτών. Υιοθετώντας πιο βιώσιμες και αποδοτικές λύσεις κινητικότητας, οι πόλεις μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων τους και όσων ζουν γύρω από αυτές, μειώνοντας τη ρύπανση και αναβαθμίζοντας τις μετακινήσεις για το καλό όλων. Φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας συμμετέχουν 3.000 πόλεις που αποδεικνύουν ότι έχουν την ικανότητα να αλλάξουν τα πράγματα.»

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας European Mobility Week στον Δήμος Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε με τον πιο δυναμικό τρόπο! Με ενθουσιασμό και κίνηση!!