Θοδωρής Περεντίδης: Το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων υπαλλήλων του ΚΥΤ Φυλακίου πρέπει να βρει την απήχηση που αξίζει

697
Το δίκαιο αίτημα των συμβασιούχων υπαλλήλων του ΚΥΤ Φυλακίου πρέπει να βρει την απήχηση που αξίζει. Κανένας και καμία εργαζόμενη σε καθεστώς ομηρίας, ειδικά όταν καλύπτουν πάγιες, σταθερές και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες. Το δίκαιο είναι με την απόφαση τους. Από την πλευρά του περιφερειακού ελέγχου θα σταθούμε δίπλα τους.
“Προσληφθήκαμε ως Διοικητικό Προσωπικό, αλλά και Προσωπικό Τεχνικών με αξιοκρατικές διαδικασίες ΑΣΕΠ και καλύψαμε το σύνολο των αναγκών της ΥΠΥΤ, η οποία ήταν πλήρως υποστελεχωμένη. Από την κορύφωση της κρίσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και μέχρι σήμερα, σε μία αντικειμενικά δυσχερή συγκυρία, καλύπτουμε σταθερά τις ανάγκες για προσωπικό σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας και σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Όλα αυτά τα χρόνια και κατ’ αποκλειστικότητα:
Υποδεχόμαστε και καταγράφουμε τις μεταναστευτικές ροές ήδη από το έτος 2016 μέχρι σήμερα.
Αποτελούμε τους χειριστές εγγράφων και πληροφοριακών συστημάτων διαβαθμισμένης ασφαλείας.
Λειτουργούμε με καθήκοντα και ευθύνες μονίμων υπαλλήλων εδώ και 8 χρόνια ως επίτροποι ανηλίκων, σε επιτροπές παραλαβής υλικών, σε τεχνικά δελτία και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων όλων των δομών και της κεντρικής υπηρεσίας.
Υποστηρίζουμε την αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση όλων των φιλοξενουμένων υπηκόων τρίτων χωρών σε συνθήκες υπερπληθυσμού. Εργαζόμαστε πέραν του ωραρίου και του καθηκοντολογίου μας με σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών της Υπηρεσίας και του Υπουργείου όπου και όποτε χρειαζόταν.
Στην διάρκεια της πανδημίας εργαστήκαμε με ελάχιστα ποσοστά τηλεργασίας. Εκτελέσαμε το σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών με οργανωμένες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο προς την ενδοχώρα.
Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/12/2023 και μέχρι στιγμής παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας και παρότι αποτελούμε τους παλαιότερους συμβασιούχους του Υπουργείου, δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη διαβεβαίωση για το μέλλον των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας. Αντιθέτως, είμαστε ενήμεροι ότι έχει υπάρξει μέριμνα για την ανανέωση συμβάσεων άλλων εργαζομένων του Υπουργείου. Ζητούμε την διασφάλιση της συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων συμβασιούχων ΣΟΧ 2, 3/2017 της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και μετά την 31η.12.2023, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς μας μέχρι σήμερα.
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στην διεκδίκησή μας. Επίσης, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στην Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης αλλά και στην Υπηρεσία Ασύλου, μόνιμο και έκτακτο προσωπικό, αλλά και όλους τους εξωτερικούς συνεργαζόμενους φορείς για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αγώνα μας. “