Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

581
Ορεστιάδα: Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας
Πολύ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Ορεστιάδας στην πρωτοβουλία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μέσω των μονάδων Υγείας που έχει υπ’ ευθύνη της, να συγκεντρώσει είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.
Μέσα σε δύο ημέρες, που είχαν τη δυνατότητα οι πολίτες με τις δωρεές τους να συνδράμουν, στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας συγκεντρώθηκαν αξιοσημείωτα μεγάλες ποσότητες σε εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κλινοσκεπάσματα, απολυμαντικά και είδη ατομικής υγιεινής.
Πριν το μεσημέρι, σήμερα, φορτηγό που διέθεσε ο δήμος θα τα μεταφέρει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, που επίσης λειτούργησε το προηγούμενο διήμερο ως σημείο συγκέντρωσης, ενώ στη νοσηλευτική μονάδα θα φτάσει και η βοήθεια που συγκεντρώθηκε από δωρεές που παραδόθηκαν στο Κέντρο Υγείας Δικαίων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της 4ης Υ. ΠΕ, η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί στη διάρκεια της ημέρας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που έχει οριστεί κεντρικό σημείο συγκέντρωσης των ειδών που παραδόθηκαν σε όλες τις μονάδες υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας.
«Μας εξέπληξε θετικά η ανταπόκριση του κόσμου. Δεδομένου ότι είχαμε μόνον δύο ημέρες, η ποσότητα που συγκεντρώθηκε είναι πολύ μεγάλη», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας, Χρήστος Παπαθανάκης, υπογραμμίζοντας πως «για μία ακόμα φορά, ο λαός της περιοχής επιβεβαίωσε το φιλότιμο που τον διακρίνει».
Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου
ΕΡΤ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ