Ο Μητσοτάκης είπε “όχι” στην Αστυνομία με άλογα του Μηταράκη

12394

Χαλινάρι Μητσοτάκη σε Μηταράκη. Η πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για σύσταση έφιππης Αστυνομίας δεν έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό

Χαλινάρι στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νότη Μηταράκη έβαλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποιος είπε “όχι” στη σύσταση αστυνομικού σώματος με άλογα.

Ειδικότερα όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετικό ερώτημα: “Προτάθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη η σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία και η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.”

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο κ. Μηταράκης αποκάλυψε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί έφιππη αστυνομία από το 2024 στο κέντρο της Αθήνας με έξι άλογα και 10 αστυνομικούς αναβάτες οι οποίοι θα βρίσκονται σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και δεν θα περιπολούν.

Το Σώμα θα είχε “τελετουργικό χαρακτήρα”, δηλαδή θα συμμετείχε σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

΄Όπως φαίνεται όμως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν είχε συζητήσει αυτή την πρωτοποριακή ιδέα με το Μαξίμου, εξ ου και το άδειασμα ήταν άμεσο.

Σημειωτέον πάντως ότι το Μαξίμου κατέβασε μεν τον κ. Μηταράκη από το άλογο, αλλά δεν εξέφρασε διαφωνία για την κατάργηση της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που ήταν μία από τις εξαγγελίες με τυμπανοκρουσίες της προηγούμενης κυβέρνησης.

https://www.news247.gr/politiki/o-mitsotakis-eipe-ochi-stin-astynomia-me-aloga-toy-mitaraki.10112808.html