Ορεστιάδα: Ο Ζήσης Δ. Παπαλαμπίδης Υποψήφιος με τον συνδυασμό ”ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΝΕΑ ΞΑΝΑ”

1431
Ο Ζήσης Παπαλαμπίδης, Πολιτικός Μηχανικός MEng (Hons) MSc, με καταγωγή από το Νεοχώρι, θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ”ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΝΕΑ ΞΑΝΑ” με υποψήφιο δήμαρχο τον Διαμαντή Παπαδόπουλο.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα.
Γονείς του είναι ο Δημήτριος και η Ευρυδίκη, Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας.
Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, Master of Engineering (MEng Hons) in Civil Engineering με μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science (MSc) in Applied Geology στο Μπράιτον της Μ. Βρετανίας και το 2007 επέστρεψε στη γενέτειρά του, όπου ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά έως σήμερα. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας – ιδιοκτήτης Τεχνικού Γραφείου από το 2007, Ενεργειακός Επιθεωρητής, είναι μέλος του Τ.Ε.Ε. και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και επίσης εργάζεται ως Υπεύθυνος Τεχνικού Τμήματος του Γραφείου Κτηματογράφησης Ορεστιάδας από το 2015 αλλά και ως Αγρότης.
Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, προϊστάμενος του Γραφείου Κτηματογράφησης Αλεξανδρούπολης, εκτιμητής ακινήτων για την ΑΤΕ Bank, υπεύθυνος Μηχανικός του προγράμματος Ο.Π.Α.Α.Χ της Εταιρίας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου Α.Ε., ειδικός συνεργάτης στο Δήμο Κυπρίνου, Internet Specialist στη Vodafone Ελλάδας, κ.α.
Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.
Είναι παντρεμένος με την Ελεονώρα Γκουγκή, Κοινωνική Ανθρωπολόγο MSc, υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας Ορεστιάδας και πατέρας δύο παιδιών 13 και 9 ετών.