Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε βρεφικά ρούχα!

604

Τα βρεφικά ρουχαλάκια είναι αξιολάτρευτα! Τα χρώματα, τα σχέδια, ακόμη και το μέγεθος μας κάνουν να θέλουμε να τα χαζεύουμε με τις ώρες όταν βρισκόμαστε σε ένα βρεφικό κατάστημα. Ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν αγοράζουμε ρουχαλάκια για βρέφη γιατί ένα ρούχο με στενή εφαρμογή ή με κακή ποιότητα υλικών μπορεί να ερεθίσουν το δερματάκι του μωρού. Πριν αγοράσετε ένα νέο σετάκι ρούχων για το παιδάκι σας ή για δώρο θα πρέπει να προσέξετε το υλικό κατασκευής, το μέγεθος και τον τρόπο πλύσης.

  • Κατάλληλο μέγεθος

Τα μωράκια έχουν διαφορετική ανάπτυξη οπότε κάποια καλύπτονται με το προτεινόμενο μέγεθος των εταιρειών. Πριν αγοράσετε ένα δώρο, συμβουλευθείτε την μαμά του μωρού για το μέγεθος που φοράει το μωράκι ώστε να μην είναι πολύ στενό το φορμάκι που θα επιλέξετε. Επίσης, κάποιες εταιρείες έχουν πιο στενή φόρμα από κάποιες άλλες οπότε μείνετε σταθεροί στις αγορές σας.

  • Υλικό κατασκευής

Το δέρμα του μωρού είναι πολύ ευαίσθητο ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του. Ιδανικά, επιλέξτε οργανικά και βαμβακερά υφάσματα τα οποία είναι φιλικά προς το δέρμα. Για να αποφύγετε αλλεργίες και δερματίτιδες να μην αγοράζετε ρούχα που δεν αναφέρουν πληροφορίες κατασκευής και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή.

  • Άνετα ρούχα

Όσο και αν αγαπάτε τις ραφές στα ρούχα, τα σχέδια, τις χάντρες θα πρέπει να αποφεύγετε να αγοράζετε ρουχαλάκια τα οποία έχουν πάνω πολλές λεπτομέρειες. Οι φούντες, οι χάντρες και τα στρας μπορεί να δημιουργήσουν μια πιθανή κατάποση ή έναν τραυματισμό στα χεράκια του μωρού σας. Φροντίστε για τους πρώτους μήνες, να αγοράζετε απλά ρούχα, χωρίς κουμπιά για να προστατεύετε το μωράκι σας από ανεπιθύμητους τραυματισμούς.

  • Τρόπος φροντίδας

Τα βρεφικά ρουχαλάκια θα πρέπει να τα φροντίζετε πολύ προσεχτικά. Αναζητήστε στο διαδίκτυο, συμβουλευθείτε τον παιδίατρο ή κάποια φίλη σας για τα καλύτερα βρεφικά απορρυπαντικά, τα οποία δεν περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να προσκαλέσουν αλλεργία στο μωράκι σας. Για το πρώτο διάστημα μέχρι και περίπου τα 3 έτη, τα βρεφικά και παιδικά ρουχαλάκια θα πρέπει να τα πλένετε ξεχωριστά. Τα ρούχα μας είναι αρκετά βρώμικα αφού ερχόμαστε σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον και τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε είναι αρκετά ισχυρά. Πολλά από αυτά έχουν και έντονα αρώματα που μπορεί να ενοχλήσουν τα μωράκια.

Το να επιλέγουμε βρεφικά ρουχαλάκια μας προσφέρει μεγάλη χαρά καθώς τα αγοράζουμε για σημαντικά πρόσωπα της ζωής μας. Όσο και αν μας αρέσουν τα σχέδια και τα διακοσμητικά στα ρούχα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε την άνεση του μωρού μας και όχι τη δική μας αρέσκεια. Το πλύσιμο βρεφικών ρούχων και η αποθήκευση θα πρέπει να γίνονται πολύ προσεχτικά ώστε να μην έρχονται σε επαφή με βρώμικες επιφάνειες.