Ένα συμπόσιο του διαλόγου και του στοχασμού, ένας ύμνος στην τοπική γαστρονομία, στην γυναικεία επιχειρηματικότητα

738

ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ,ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ!-ΕΝΑΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ!

 

ΜΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Βασίλης Τσολακίδης, που παρέθεσε σε φίλους και κοινωνικούς παράγοντες του Δήμου Ορεστιάδας στο μπαλκόνι του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «Η ΓΑΙΑ» κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια όχι μόνο των συνδαιτυμόνων αλλά και όσων έμαθα για την πρωτοβουλία αυτή,που τη χαρακτήρισαν ως πρωτοβουλία υψηλής αισθητικής και πολλαπλού συμβολισμού!

 

Ήταν το επιστέγασμα μιας πολιτικής και επικοινωνιακή καμπάνιας που συζητήθηκε ευρέως και είχε τα ποιοτικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που συνιστούν μια άλλη προσέγγιση για την πολιτική κι ένα διαφορετικό σχέδιο για τον Έβρο!

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ «ΓΑΙΑΣ»,ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧ¨ΗΣ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ-ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΣΤΡΟΝΟΜΙΑ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣΈΝΑ ΕΓΚΩΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

 

Για τα τοπικά εδέσματα και φαγητά φρόντισε η πρόεδρος του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Τριγώνου «Η ΓΑΙΑ» Ζωή Φραγκούδη,που είχε την επιμέλεια του γεύματος,για το οποίο μόνο καλά λόγια ακούστηκαν από όλους και όλες!

ΟΒασίλης Τσολακίδης ευχαρίστησε με θερμά λόγια όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του αρχής γενομένης από τον ιερέα του χωριού π.Αντώνιο Αντωνακάκη.

Τον λαϊκό ποιητή κυρ-Στέλιο Ντουρανίδη,ο οποίος με το εμπνευσμένο ποίημα του έστειλε το δικό μήνυμα στους νέους που πρέπει να είναι αισιόδοξοι και να ελπίζουν στην αλλαγή της ζωής τους και των πραγμάτων! Παρών ο Ορεστιαδίτης δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Δημήτρης Αγανίδης! Ο πρώην δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας Σάκης Παπανδρέου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Σπάνιων Παθήσεων Έβρου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ» και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Εύη Ορφανού  ναζί με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου. Ο πρώην πρόεδρος του ΚΚΠΑΑΔΟ Αλέξανδρος Μπαρμπούδης. Η πρώην αντιδήμαρχος Τριγώνου βάγια Φραγκούδη.

Ο τοπικός σύμβουλος Δικαίων Μιχάλης Βουλτσίδης. Ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Χαρίλαος κουσινίδης. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Τριγώνου Γιάννης Χατζής. Ο εμβληματικός πρόεδρος της ΠΑΕ Πενταλόφου Τζίμης Χρηστούδης, Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης Γιάννης Στράκος. Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Αθήνας Βαγγέλης Καλαμπόκης. Ο γαστρονόμος της Κολωνίας Φώτης Παρασχούδης. Το μέλος της διοίκησης του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Γιάννης Ασημάκης.

Ο βετεράνος γεωπόνος-σηροτρόφος Κώστας Δούλιας. Ο πολιτικός μηχανικός Ζήσης Παπαλαμπίδης και η κοινωνιολόγος Ελεονώρα Γκουγκή.

Ο επιχειρηματίας και διοργανωτής συναυλιών στη Γερμανία Σταύρος Τσολακίδης και μέλος της ομάδας του BAUTURM,που δημιούργησε νέα δεδομένα στο χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας στη γερμανική μεγαλούπολη της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας με την ίδρυση ενός θεάτρου, που είναι γνωστό σε όλη τη Γερμανία για το πρωτοποριακό ρεπερτόριο του! Και πολλοί ακόμη φίλοι και φίλες του Βασίλη Τσολακίδη,που με τα τηλεφωνήματα τους έστειλαν τα δικά τους μηνύματα στήριξης στην υποψηφιότητα του Βασίλη Τσολακίδη! ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ!

ΠΗΓΗ: https://voreasmagazin.blogspot.com/2023/05/blog-post_73.html?spref=fb&fbclid=IwAR2UyLgEoGwT1dtVzibIgjY3ReNx1aUoRXiddJhDQBPF1aiNCcSMSMyuZm4