Θλίψη στο Διδυμότειχο – Έφυγε από την ζωή η Καθηγήτρια και Μουσικός Λίτσα Γκιντίδου

8070

Έφυγε από την ζωή η καθηγήτρια και μουσικός Ευαγγελία -Λίτσα Γκιντίδου με καταγωγή από την Μάνη Διδυμοτείχου.

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην κοινωνία του Διδυμοτείχου.

Με ιδιαίτερη αγάπη στο τραγούδι, που όπως έλεγε η ίδια… ”Δεν θα μπορούσε να φανταστεί την ζωή της δίχως αυτό”.

Άνθρωπος, καλλιτέχνης, Εκπαιδευτικός

Καλό ταξίδι Λίτσα, θα λείψεις σε όλους!

Η κηδεία της αγαπημένης Λίτσας Γκιντίδου θα γίνει αύριο Τρίτη στις 18.00 στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Μάνης Διδυμοτείχου.

Η οικογένεια της Λίτσας Γκιντίδου επιθυμεί αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου για οικονομική ενίσχυση του ΣYΛΛOΓOΥ KAPKINOΠAΘΩN KAI ΦIΛΩN NOMOY EBPOY “ΣYNEXIZΩ” του οποίου ήταν μέλος.

Μπορούν επίσης να καταθέσουν χρήματα στον AP.ΛOΓ.ΠEIPAIΩΣ:1830 0061 8301 0432323 και IBAN:GR 460171 1830 0061 8301 0432323

 

Βιογραφικό “Γεννήθηκα στο Διδυμότειχο Έβρου…την πόλη των κάστρων όπως μου αρέσει να αποκαλώ. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στη Μάνη…ένα χωριό κοντά στο Διδυμότειχο, με τον παππού και τη γιαγιά μου για κάποια χρόνια μια και οι γονείς μου ήταν μετανάστες στη Γερμανία.

Σπούδασα στη Φιλοσοφική Σχολή Ρεθύμνου και Ιωαννίνων και μετά το τέλος των σπουδών μου ξεκίνησα να εργάζομαι ως καθηγήτρια σε σχολεία του Έβρου. Η καθημερινή μου επαφή με εφήβους με έκανε να νιώθω κι εγώ έφηβη.

Η απώλεια ενός πολύ αγαπημένου μου προσώπου και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας μ’ έκαναν να δω τη ζωή από μια άλλη σκοπιά.

Μ’ έκαναν να εκτιμήσω πράγματα που άλλοτε θεωρούσα δεδομένα, να νιώσω ευγνωμοσύνη για αυτό το δώρο που λέγεται ΖΩΗ. Αγαπώ τα ζώα, τα λουλούδια, τα μικρά παιδιά και τις βόλτες με το σκυλάκο μου τον Άρη δίπλα στο ποτάμι. Μα πάνω απ’ όλα αγαπώ τη μουσική…..Η σχέση μου με τη μουσική είναι σχέση πάθους.

Το τραγούδι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι μου. Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό. Μέσα απ’ αυτό εκφράζω συναισθήματα. Μ’ ένα «Αχ» (όπως «αχ ζωή μάγισσα να σε μάθω άργησα»..) βγάζω από μέσα μου κάθε πόνο, κάθε καημό. Με το τραγούδι μοιράζομαι ανεκτίμητες στιγμές με τους φίλους μου κι αισθάνομαι πολύ τυχερή γι’ αυτό. Αγαπώ ιδιαίτερα τα μινόρια…..τα μελαγχολικά τραγούδια.

Οι σπουδές μου πάνω στη μουσική είναι σχεδόν μηδαμινές……ένα χρόνο φωνητική σ’ ένα ωδείο της πόλης μου και δύο χρόνια θεωρία της μουσικής. Ένα καλοκαίρι έκανα ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας. Από μικρή ήθελα να μάθω κιθάρα. Μου είχαν φέρει οι γονείς μου μία από τη Γερμανία που την έπιανα σε στυλ «χαβάγια» και έπαιζα τραγούδια με μια χορδή. Είχα βγάλει θυμάμαι το «κάντε υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός».

Με το τραγούδι ασχολούμαι από το 1998. Για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης, όπως είναι το Διδυμότειχο, η απόφασή μου να βγω και να τραγουδήσω σε μια μπουάτ εκείνης της εποχής, ήταν ιδιαίτερα τολμηρή. Όμως ούτε μια στιγμή δε μετάνιωσα γι’ αυτή την απόφαση.

“Θέλω να τραγουδάω, να καταθέτω την ψυχή μου και να εκφράζω τα συναισθήματά μου μέσα από τα τραγούδια”

(Απο την συνέντευξη που είχε δώσει στο POLIS MAGAZINO)