Τηλεμαχία μεταξύ Βασίλη Τσολακίδη και Αναστάσιου Δημοσχάκη στην εκπομπή «Εκλογές 2023» της ΔΕΛΤΑ TV

550

Τηλεμαχία στο δρόμο προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου και στην εκπομπή «Εκλογές 2023» της ΔΕΛΤΑ TV με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Καλεντερίδου είχαν ο υποψήφιος βουλευτής ‘Εβρου με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Τσολακίδης και ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Η συζήτηση ξεκίνησε από το μεταναστευτικό για το οποίο ο κ. Τσολακίδης υποστήριξε ότι αποτελεί ευρωπαϊκό ζήτημα καθώς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα σύνορα είναι κοινά και με αυτό τον τρόπο πρέπει να προστατεύονται. Όπως η Ευρώπη διαχειρίζεται συνολικά τις οικονομικές κρίσεις έτσι πρέπει να κάνει και το μεταναστευτικό, καθώς καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να διαχειριστεί τόσο μεγάλες ροές, τόνισε ο κ.Τσολακίδης.

Όσον αφορά το δημογραφικό πρόβλημα ο κ. Τσολακίδης υποστήριξε ότι η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική απόκλιση μεταξύ των περιοχών που ερημώνουν και των περιοχών του Κέντρου που δέχονται την εσωτερική μετανάστευση αλλά και της οικονομικής απόκλισης μεταξύ της Ελλάδας που είναι τρίτη από τέλος σε αγοραστική δύναμη και των άλλων χωρών που προσφέρουν υψηλότερα εισοδήματα και περισσότερη ευημερία.

Η δημογραφική ερήμωση στο ‘Εβρο έφτασε στο 10% την τελευταία δεκαετία ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που μετανάστευσαν προς άλλες χώρες είναι στο 3,5%, υπογράμμισε ο Βασίλης Τσολακίδης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την προκήρυξη έξι διαγωνισμών για πρόσληψη γιατρών στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου που κηρύχθηκαν άγονοι καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους γιατρούς.

Στην εκπομπή έλαβαν το λόγο και δύο συντοπίτες μας που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια, όπως ο Θανάσης Τζουμάρης, γυμναστής φυσικής κατάστασης από την Αλεξανδρούπολη ο οποίος εργάζεται σε ακαδημία τένις του Λονδίνου και ο επιχειρηματίας στο χώρο του digital marketing Σωτήρης Σαρμπεζούδης με καταγωγή από τα Λάβαρα, ο οποίος δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο κ. Τσολακίδης ανέφερε πώς με την υποψηφιότητά του θέλει να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής στρατηγικής για τον ‘Εβρο ώστε να μπορέσουν οι συντοπίτες μας να επιστρέψουν και να ευημερήσουν στον τόπο μας, και τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η ανάπτυξη της χώρας και η ανάπτυξη του Έβρου αποτελεί πρώτιστο στόχο.

Ο Έβρος έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει ένας «πράσινος» νομός με ανάπτυξη που θα βασίζεται στην πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση και την αξιοποίηση των υπόλοιπων πλουτοπαραγωγικών πηγών του αλλά και τη γεωστρατηγική του θέση, ώστε μεταξύ άλλων να καταστεί και ενεργειακά αυτόνομος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος που θα περιορίζει την δυσβάσταχτη έμμεση φορολογία, όπως ΕΦΚ και ο ΦΠΑ που ωθούν του Εβρίτες να κάνουν τα ψώνια τους σε γειτονικές χώρες.

Τέλος ο κ.Τσολακίδης κάλεσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να εξοφλήσει τα 400 εκατομμύρια ευρώ που οφείλει στις τράπεζες και το Δημόσιο και να διατεθούν στην ανάπτυξη του Έβρου.