Χαρδαλιάς. Τέλος οι όρθιοι στα καφε-μπάρ

874

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα και η σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ που έδωσε 1.797 κρούσματα, την ώρα που 168 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ήταν ο λόγος που υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί και να αποφύγει τους συνωστιμούς.

Παράλληλα τόνισε πως υπάρχει μεγάλη ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», υπενθυμίζοντας πως είναι κατά 100% πιο μεταδοτική.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. «Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες».

Αποκλειστικά με καθήμενους η νυχτερινή διασκέδαση

Οπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου τα κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με καθήμενους. Θα γίνονται συντονισμένοι έλεγχοι ενώ σε περίπτωση παραβάσεων θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα!

«Απο την Πέμπτη όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας για να περιορίσουμε το συνωστισμό και την υπερμετάδοση. Οσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες». Μάλιστα, όπως είπε «είναι δυνατή η επιβολή των κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 10.000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 15 ημέρες. Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια».

Τα κλαμπ και τα μπαρ είναι οι πιο συνήθεις χώροι μετάδοσης, με τον Νίκο Χαρδαλιά να τονίζει πως τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν μεγάλες συρροές σε beach bar.

Αποθήκευση

Share