Ιδιαίτερα μαθήματα: Βρες καθηγητή στο internet εύκολα και γρήγορα

1401

Τα ιδιαίτερα μαθήματα θεωρούνται ο πιο αποδοτικός τρόπος να αποκτήσει κανείς μια νέα δεξιότητα ή να βελτιώσει τους βαθμούς του σε κάποιο μάθημα κάποιος μαθητής ή φοιτητής για έναν πολύ σημαντικό λόγο: πρόκειται για μια εντελώς εξατομικευμένη μορφή διδασκαλίας και μάθησης αφού στην όλη διαδικασία εμπλέκονται μόνο ο καθηγητής και ο μαθητής. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι σχεδόν όλοι αναγνωρίζουν την αξία και τη σημασία των ιδιαίτερων, υπάρχουν και κάποιοι που βρίσκουν κάποια αρνητικά σημεία σε αυτά. Αυτό που κάνει πολλούς να σκέφτονται διπλά το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ιδιαίτερα μαθήματα, είναι η διαδικασία αναζήτησης καθηγητή.

Είναι αυτονόητο ότι η επιτυχία ενός ιδιαίτερου μαθήματος θα εξαρτηθεί κυρίως από τον καθηγητή και τη σχέση που θα καταφέρει να αναπτύξει με τον μαθητή. Είναι λοιπόν λογικό μια οικογένεια να θέλει τον καλύτερο καθηγητή για το παιδί της κι ένας ενήλικος ή πιο ώριμος μαθητής να θέλει έναν καθηγητή που δεν θα έχει απλά πολλά προσόντα, αλλά με τον οποίο θα μπορέσει να δημιουργήσει μια σχέση επικοινωνίας και κατανόησης.

Ο παραδοσιακός τρόπος εξεύρεσης καθηγητή βασίζεται στις συστάσεις γνωστών αλλά και στην αναζήτηση αγγελιών στη γειτονιά και τον τοπικό Τύπο. Οι διαδικασίες αυτές ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες και απέτρεπαν αρκετούς από τα ιδιαίτερα. Ευτυχώς όμως, το διαδίκτυο που τόσο έχει αλλάξει τη ζωή μας, είναι εδώ για να δώσει τη λύση και στο πρόβλημα της αναζήτησης καθηγητή για ιδιαίτερα μαθήματα.

Το internet και τα ιδιαίτερα

Εννοείται ότι με μια απλή αναζήτηση στο Google για το ιδιαίτερο που σας ενδιαφέρει θα βρείτε αρκετά αποτελέσματα, οπότε μπορείτε να ξεκινήσετε κατευθείαν την έρευνα σας, χωρίς καν να χρειαστεί να βγείτε από το σπίτι ή να αρχίσετε τα τηλεφωνήματα στους γνωστούς σας. Με αυτόν τον τρόπο όμως θα βρείτε μόνο μερικά ονόματα, πώς θα καταλάβετε τα προσόντα τους και θα σχηματίσετε μια εικόνα γι’ αυτούς χωρίς να κάνετε διάφορες κατ’ ιδίαν συζητήσεις και συνεντεύξεις, μια διαδικασία που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα; Η απάντηση είναι απλή: δεν μπορείτε. Αν θέλετε να βρείτε καθηγητή εύκολα και γρήγορα online, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και το κατάλληλο εργαλείο και αυτό δεν είναι άλλο από τις πλατφόρμες αναζήτησης καθηγητών για ιδιαίτερα.

Τι είναι μια πλατφόρμα αναζήτησης καθηγητών;

Οι πλατφόρμες αυτές είναι sites ειδικά κατασκευασμένα για την αναζήτηση ιδιαίτερων, τι σημαίνει αυτό όμως; Με απλά λόγια, σημαίνει ότι οι καθηγητές μπορούν να εγγραφούν σε αυτές και να ετοιμάσουν ειδικές καταχωρίσεις στις οποίες θα αναφέρουν όλα όσα θα θέλει να μάθει ένας γονιός ή ένας μαθητής που αναζητεί καθηγητή για ιδιαίτερα. Μιλάμε για πληροφορίες όπως πτυχία, κατάρτιση, εμπειρία κλπ. Επιπλέον, συχνά περιέχονται και αξιολογήσεις και σχόλια από μαθητές και άλλους χρήστες του site. Δεδομένου ότι μια πλατφόρμα φιλοξενεί αρκετούς καθηγητές, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να σχηματίσει εύκολα και γρήγορα μια εικόνα για το μάθημα που τον ενδιαφέρει και τους καθηγητές που το προσφέρουν και να κάνει άμεσα συγκρίσεις. Εννοείται όμως ότι δεν είναι όλες οι πλατφόρμες ίδιες, κάποιες είναι καλύτερες από τις άλλες.

Μια πλατφόρμα που ξεχωρίζει

Η πλατφόρμα https://www.ediaitera.gr ξεχωρίζει και θεωρείται μια από τις καλύτερες του χώρου στην Ελλάδα γιατί προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ένας υποψήφιος μαθητής. Κατ’ αρχάς, στις σελίδες της φιλοξενεί χιλιάδες καθηγητές οι οποίοι και μπορούν να δημιουργήσουν πολύ λεπτομερείς καταχωρίσεις, προκειμένου να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα στους υποψήφιους μαθητές τους. Επιπλέον, η πλατφόρμα δεν επικεντρώνεται μόνο σε έναν τύπο μαθημάτων. Στις σελίδες της θα βρείτε καθηγητές όχι μόνο για τα μαθήματα του σχολείου και των Πανεπιστημίων αλλά και για ξένες γλώσσες καθώς και για μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων όπως ο χορός, η γιόγκα, τα καλλιτεχνικά κλπ. Τέλος, η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά εύκολη στη χρήση αφού επιτρέπει στους χρήστες της να προσαρμόσουν την αναζήτηση με βάση τα δικά τους κριτήρια εύκολα και γρήγορα, όποια συσκευή και αν χρησιμοποιούν για να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο.