Πρόταση: «Συμμετοχή από μακριά – Δίκτυο Ερυθροποτάμου» γράφει ο Δημήτρης Δεντσίδης

922

Οι ετεροδημότες του Δήμου Διδυμοτείχου

Συμμετοχή στην τοπική οικονομία, για να υπάρχει μέλλον στην γενέτειρα γη!

Μια πρόταση του Δημήτρη Δεντσίδη

Οι ετεροδημότες αποτελούν ένα ζωντανό κομμάτι του τόπου μας.

Οι περισσότεροι κρατούν ζωντανούς τους δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα και την επισκέπτονται σε τακτικά διαστήματα.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δυστυχώς δεν μπορούν να έρθουν συχνά, αλλά πάντα νοσταλγούν τον τόπο μας και προσπαθούν όσο μπορούν να βοηθήσουν.

Τέλος υπάρχουν και αυτοί που έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για την γενέτειρα γη, λες και την έχουν ξεχάσει εντελώς!

Το Διδυμότειχο και τα χωριά μας είναι εδώ και περιμένουν!

Περιμένουν τους ανθρώπους μας στις μεγάλες γιορτές, στις παραδοσιακές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, στην γιορτή της δημοκρατίας στις εκλογές.

Σήμερα, δύο μεγάλα προβλήματα ήρθαν για να μείνουν στην ζωή μας, αλλάζοντας τα πάντα και παντού. Η πανδημία του Κορωναιού covid-19 και το δημογραφικό.

Συνδυαστικά βλέποντας την σημερινή κατάσταση, πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε διαφορετικά.

Χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού προτύπου της τοπικής μας οικονομίας, μέσω της προώθησης και ενίσχυσης της με σύγχρονους όρους και μεθόδους.

Όλους αυτούς τους ανθρώπους μας που ζουν εκεί έξω, πρέπει να τους πείσουμε να συμμετάσχουν στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Σήμερα αυτό γίνεται…Σε μικρό βαθμό, αλλά γίνεται, ανοργάνωτα και ο καθένας όπως μπορεί…

Πρέπει να τους πείσουμε να βοηθήσουν συμμετέχοντας στην τοπική οικονομική ζωή της περιοχής μας, καταναλώνοντας ετησίως ένα ποσό χρημάτων σε υπηρεσίες, καταναλωτικά αγαθά και άλλα προϊόντα, από επιχειρήσεις που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στον δήμο Διδυμοτείχου.

Σαν να ζουν εδώ μαζί μας!

Πως μπορεί να γίνει αυτό !

Να δημιουργήσουμε μια μεγάλη online κοινότητα, αυτό που ονομάζω:

« ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟΥ», με αναφορά στο ποτάμι που ενώνει και δίνει ζωή στον τόπο μας, τον Ερυθροπόταμο.

Ένα μεγάλο δίκτυο και που θα απαρτίζεται από όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου Διδυμοτείχου, έξυπνα οργανωμένος και αποτελεσματικός στον στόχο του.

Ένας τεράστιος τοπικός οδηγός της τοπικής αγοράς, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας.

Για να μπορεί μια οικογένεια που ζει μακριά με καταγωγή από το Διδυμότειχο, αλλά και όχι μόνο, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε καθημερινή βάση και σε όλη την διάρκεια του χρόνου να επισκέπτεται την «αγορά του Διδυμοτείχου» και να αγοράζει σαν να ζει εδώ…

Αν από κάθε τοπική κοινότητα και την πόλη του Διδυμοτείχου δραστηριοποιηθούν πολλές οικογένειες με τα μέλη τους, άνετα συγκεντρώνεται ένας μεγάλος δυναμικός αριθμός ανθρώπων που θα συμμετέχουν στην τοπική μας οικονομία…

Αγοράζοντας από ρουχισμό μέχρι καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες θα έχουν καταναλώσει από το ετήσιο εισόδημά τους ένα ποσοστό χρημάτων που θα κατανάλωναν έτσι και αλλιώς στις τοποθεσίες που ζουν σήμερα.

Τα χρήματα που θα έρθουν θα κινήσουν την τοπική μας οικονομία, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα επενδυθούν σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις.

Ο κύκλος της οικονομίας θα ξεκινήσει…

Λίγα μαθηματικά !

2.000 άνθρωποι  ( χ ) 500 ευρώ ετησίως = 1.000.000 ευρώ κάθε χρόνο

4.000 άνθρωποι ( χ ) 500 ευρώ ετησίως = 2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο

2.000 άνθρωποι ( χ ) 1000 ευρώ ετησίως =  2.000.000 ευρώ κάθε χρόνο

4.000 άνθρωποι ( χ ) 1000 ευρώ ετησίως = 4.000.000 ευρώ κάθε χρόνο

5.000 άνθρωποι ( χ ) 2000 ευρώ ετησίως  = 10.000.000 ευρώ κάθε χρόνο

* Οι άνθρωποι μας με αριθμούς και συμμετοχή στην τοπική μας οικονομία.

Σχέδιο θέλει, αλήθειες θέλει, στόχους θέλει, οργάνωση θέλει…

Ποιος θα το κάνει αυτό !

Η παραπάνω πρόταση είναι μέρος από μια σειρά προτάσεων που είχα ετοιμάσει για να συζητήσουμε και να υλοποιήσουμε στην περίοδο 2019-2023 μέσα από τον δήμο Διδυμοτείχου.

Δυστυχώς αυτό δεν θα γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής.

Έχω έρθει σε επαφή με ανθρώπους που κατάγονται από τον τόπο μας και με γνώσεις της αγοράς. Υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση!

Θα προσπαθήσω στο επόμενο διάστημα να έρθω σε επαφή με όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ. Ανθρώπους που ζουν στον δήμο Διδυμοτείχου και τους ενδιαφέρει η πρόταση.

Όλοι μας έχουμε, τον ρυθμό μας, την εργασία μας,  το πρόγραμμα μας και τις υποχρεώσεις μας, όμως θα βρούμε και χρόνο και τρόπο να συνεννοηθούμε.

Η ιδέα υπάρχει, η διάθεση υπάρχει, το σχέδιο υπάρχει.

Μπορεί να υλοποιηθεί!

Όποιος θέλει μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί μου:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972715239 (Απογευματινές και βραδινές ώρες)

E MAIL : ddentsidis@gmail.com

  • Σήμερα αυτή η πρόταση υπάρχει εκεί έξω, υλοποιείται, άτακτα και ανοργάνωτα. Πολλοί ετεροδημότες συμμετέχουν ενεργά στην τοπική μας οικονομία. Δυστυχώς από έναν μικρό αριθμό. Οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν, δεν τους έχει πλησιάσει ποτέ κανένας ώστε να αγαπήσουν ξανά την γενέτειρα γη συμμετέχοντας στην οικονομική ζωή της!
  • Η υλοποίηση αυτής της πρότασης στο μέγιστο βαθμό θα είναι σαν υπάρχουν δέκα σχολές στην πόλη του Διδυμοτείχου.