Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 20120 για το Δέλτα του Έβρου!

1218

Έφθασε και πάλι ο καιρός να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, η οποία έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο την 2α Φεβρουαρίου με στόχο την ευαισθητοποίηση για την προστασία των υγροτόπων.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Έβρου όπου υποδεχθήκαμε πάνω από 100 μαθητές της Αλεξανδρούπολης από το 3ο, 4ο και 7ο Δημοτικό!

Η φετινή γιορτή ήταν αφιερωμένη στους «Υγροτόπους και τη Βιοποικιλότητα» και οι μικροί μας μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση που έγινε για τη μεγάλη βιοποικιλότητα που έχουν οι υγρότοποι, σχετικά με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους και τις αξίες τους γενικότερα για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Παράλληλα συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες (κυνήγι θησαυρού, παιχνίδι αναγνώρισης πουλιών του υγροτόπου, διαγωνισμό με αναμνηστικά δώρα) και σε διαδρομές στο Δέλτα του Έβρου για να θαυμάσουν τους ποικίλους βιότοπους και την ορνιθοπανίδα.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές  για τον ενθουσιασμό που έδειξαν και για το ενδιαφέρον τους  για το Δέλτα Έβρου και τις πολλαπλές αξίες και λειτουργίες του που ωφελούν όλους μας, όπως επίσης και τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξή τους!