Στη ΜΟΚΕ της EUROPOL στις Βρυξέλλες ο Σταύρος Κελέτσης

899

Στην εθνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 5η συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελέγχου της EUROPOL,μετέχει ο βουλευτής Έβρου κ. Σταύρος Κελέτσης, μαζί με τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο της ΝΔ και τον κ. Γιάννη Ραγούση του ΣΥΡΙΖΑ.  Η συνάντηση θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, και σ’ αυτήν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ε.Ε. και του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Μικτή Κοινοβουλευτική Ομάδα  Ελέγχου της EUROPOL είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα Διακοινοβουλευτικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού επιβλέπει και ελέγχει το έργο της Europol.

Η 5η συνάντηση, που διεξάγεται με την ευθύνη της Φινλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. πρόκειται  να ασχοληθεί με σημαντικά θέματα – που αφορούν ιδιαίτερα την Ελλάδα –  όπως το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό, η συνεργασία μεταξύ EUROPOL, FRONTEX και Τουρκίας καθώς επίσης η αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η αναθεώρηση του Εσωτερικού Κανονισμού της ΜΟΚΕ.

Σ’ αυτήν οι βουλευτές της ελληνικής αντιπροσωπείας αναμένεται να κάνουν παρεμβάσεις προβάλλοντας τις ελληνικές θέσεις και υπερασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα.