Οι Εθνοφύλακες της Αλεξανδρούπολης αξίζουν το θαυμασμό μας!

3127

Έχουμε ασχοληθεί πρόσφατα και πάλι με την Εθνοφυλακή στον Έβρο,

με την άσκηση που εκτέλεσαν οι άντρες των ταγμάτων Εθνοφυλακής όλης της Θράκης, στο Κιλκίς

Αυτή τη φορά παρακολουθήσαμε μια εντυπωσιακή άσκηση που εκτέλεσαν οι εθνοφύλακες του ΤΕΘ Αλεξανδρούπολης πριν λίγες μέρες,  στο γραφικό λιμανάκι της Μάκρης.

Η άσκηση αφορούσε ένα σενάριο κατά το οποίο, εχθρικές δυνάμεις (άνδρες της διμοιρίας καταδρομών του ΤΕΘ Αλεξανδρούπολης)  προσεγγίζουν το λιμάνι της Μάκρης και εξουδετερώνονται από τμήμα της εθνοφυλακής Αλεξανδρούπολης.

Φανταστήκαμε μια τυπική και αναμενόμενη στρατιωτική άσκηση. Γελαστήκαμε!

Πέρα από την άψογη προετοιμασία και οργάνωση του σεναρίου της άσκησης αυτό που πραγματικά προκάλεσε εντύπωση σε όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν οι πρωταγωνιστές της άσκησης, οι ασκούμενοι εθνοφύλακες δηλαδή.

Απόλυτα πειθαρχημένη εκτέλεση, λες και μιλάμε για επίλεκτα τακτικά τμήματα, με σύγχρονα μέσα και οπλισμό που τα έπαιζαν στα δαχτυλάκια τους. Στο σενάριο λοιπόν οι εθνοφύλακες συμμετείχαν με μηχανές eduro, οχήματα 4Χ4 και ιδιόκτητα πλωτά σκάφη. Απίστευτο; Κι όμως αληθινό!

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε την άψογη παραλλαγή και την προσαρμογή του οπλισμού πάνω στα οχήματα. Όλα αυτά με μέριμνα των εθνοφυλάκων.

Δεν θα πούμε περισσότερα, ας μιλήσουν οι εικόνες και ένα βιντεάκι που εξασφαλίσαμε από την άσκηση. Περισσότερο υλικό θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε σε λίγες μέρες από την συγκεκριμένη άσκηση, αλλά και από τη συμμετοχή τους στην άσκηση Παρμενίων, αφού εμπλέκονται και εκεί! Θαυμάστε τους για άλλη μια φορά!