Οι εθνοφύλακες του Έβρου απέδειξαν ότι είναι μεγάλα “κομάντα” και πέρα από το νομό!

9955

Σε ένα εκπαιδευτικό διήμερο με πολύ απαιτητικές και ρεαλιστικές συνθήκες συμμετείχαν μονάδες εθνοφυλακής που ανήκουν στο Δ΄Σώμα Στρατού

Μονάδες Εθνοφυλακής από τα Δίκαια μέχρι την Ξάνθη μετακινήθηκαν στο Κιλκίς και εκπαιδεύτηκαν στον αγώνα σε κατοικημένες περιοχές. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στον άψογα οργανωμένο χώρο που ανήκει στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία με συμμετοχή από όλα τα Τάγματα Εθνοφυλακής του Δ΄ΣΣ.

Οι “κοκκινομπερέδες” της 71ης λοιπόν, ετοίμασαν ένα εκπαιδευτικό διήμερο το περασμένο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου, σε χώρο που έχουν οργανώσει και ανταποκρίνεται επακριβώς στα πεδία μάχης που θα στηθούν σε κατοικημένες περιοχές αν και όταν χρειαστεί….

Να σημειώσουμε ότι στο χώρο που πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκπαίδευση, έρχονται και παρακολουθούν ολιγοήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα, στελέχη από στρατούς άλλων χωρών, κάτι που επίσης αποδεικνύει το υψηλό σε δυσκολία επίπεδο που κλήθηκαν να ξεπεράσουν οι εθνοφύλακες μας.

Οι απαιτήσεις του προγράμματος ήταν μεγάλες και οι εθνοφύλακες που συμμετείχαν έφεραν σε πέρας όλες τις αποστολές. Τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν ήταν πάρα πολλά και με πολύ υψηλές απαιτήσεις. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στους σκληροτράχηλους εκπαιδευτές ήταν η προσήλωση και η πειθαρχία καθ΄όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Για να καταλάβετε τι λέμε, με το που έφτασαν το Σάββατο στο χώρο και για όλη τη διάρκεια της μέρας μέχρι αργά το βράδυ, όλοι ανεξαιρέτως έφεραν τον φόρτο μάχης χωρίς να κάτσουν ούτε λεπτό συμμετέχοντας στην εκπαίδευση, κυριολεκτικά σαν 20χρονοι.

Πέρασαν γέφυρες, κατέλαβαν κτίρια, εκτέλεσαν βολές με σύγχρονα όπλα και ήταν συνεχώς σε κίνηση και εγρήγορση με ηθικόν ακμαιότατον!

Το ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η εθνοφυλακή παίζει ουσιαστικό ρόλο στην άμυνα της χώρας και η βαρύτητα που έχει δοθεί στην εκπαίδευση τους, αποδίδει καρπούς. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι την εκπαίδευση παρακολούθησε εντυπωσιασμένος ο Αρχηγός της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος έμεινε μαζί τους μέχρι αργά το μεσημέρι και αφού έφαγε μαζί τους, φεύγοντας τους αποχαιρέτησε όλους έναν έναν ξεχωριστά!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά ακόμη για αυτό το διήμερο, αλλά καλύτερα είναι να πάρετε και μια φωτογραφική “γεύση” από αυτά που έγιναν. Απολαύστε τους!

Photos: inevros.gr