Πρωτοβουλία κοινωνικής μέριμνας στην Ορεστιάδα

1081

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων κοινωνικής μέριμνας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα, με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Ιατρείου της Ιεράς Μητροπόλεως, ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Αγγειακές παθήσεις του εγκέφαλου» και εισηγητή τον κ. Σταμάτιο Μαρούδα, νευρολόγο, τέως διευθυντή του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «Άγιος Γεώργιος», που εδρεύει στο Ροδίτη Κομοτηνής.

Ο ομιλητής απευθυνόμενος στο ακροατήριο αναφέρθηκε στους τύπους των εγκεφαλικών επεισοδίων, στους βασικούς παράγοντες που αποτελούν τις γενεσιουργές αιτίες των αγγειακών παθήσεων, στο εύρος των συμπτωμάτων, στην πρόληψη και έδωσε οδηγίες στους φροντιστές για την κατ’ οίκον νοσηλεία. Μετά το τέλος της ομιλίας απάντησε στις απορίες του ακροατηρίου.

Σημειωτέον ότι το Κοινωνικό Ιατρείο στην Ορεστιάδα λειτουργεί με την στήριξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και την οικονομική συμβολή των LIDL-ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.