Συνέντευξη με προεκλογικό χρώμα του Λευτέρη Χαμαλίδη στο inevros.gr

2395

Ίσως είναι σχετικά νωρίς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, όμως το Κίνημα Αλλαγής, μέσω των Νομαρχιακών Επιτροπών, ξεκίνησε τη διαδικασία με προτάσεις και αξιολόγηση ανθρώπων που θα μπορούσαν να τα στελεχώσουν. Μέσα στα ονόματα που προτάθηκαν, κι όπως μάθαμε αξιολογήθηκε πολύ θετικά, είναι ο Λευτέρης Χαμαλίδης.

 

Ο Λευτέρης Χαμαλίδης κατάγεται από τα Κόμαρα και ζει στη Νέα Ορεστιάδα. Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακό τίτλο στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής. Είναι αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Ορεστιάδας. Το 2006 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας και το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος του δήμου Ορεστιάδας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες μία 19 και μία 8 χρονών.

 

Σήμερα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στο inevros.gr τον Λευτέρη Χαμαλίδη, όπου θα συζητήσουμε σχετικά με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

 

Κύριε Χαμαλίδη πως αξιολογείται τον τελευταίο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης;

Ο τελευταίος ανασχηματισμός της κυβέρνησης έδειξε ξεκάθαρα ότι μόνο «προοδευτικό μέτωπο» δε δηλώνει αλλά τον απόλυτο τυχοδιωκτισμό. Ουσιαστικά, αφού τα βασικά και κρίσιμα υπουργεία έμειναν στα ίδια χέρια, στα υπόλοιπα είχαμε μια συνάντηση ακροδεξιών και πολιτικών γυρολόγων.

Ο κ. Τσίπρας μας έχει δείξει πόσο εύκολα αλλάζει θέσεις κι απόψεις, αν αλλάζει ο πολιτικός του σχεδιασμός. Έβαλε στην κυβέρνηση ανθρώπους που έβριζαν πριν λίγους μήνες προσωπικά τον ίδιο και την κυβέρνηση του, καθώς και ανθρώπους που είχαν υπουργικές θέσεις σε περίοδο που κατηγορούν οι ίδιοι για σκάνδαλα και διαφθορά.

Κατ’ ουσία ο ανασχηματισμός δε δημιούργησε πολιτικό γεγονός. Η διεύρυνση που επιχείρησε να κάνει είναι σε άτομα με καμιά πολιτική επιρροή. Είναι μια πολυμελής κυβέρνηση ίσως η μεγαλύτερη της μεταπολίτευσης. Μετά δε και τον τελευταίο πολυπρόσωπο ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει 90 υπουργούς χωρίς να αλλάξει τίποτα στη χώρα. Χωρίς να κάνει καμία μεταρρύθμιση, χωρίς να διορθώσει καμία παθογένεια.

Είναι πολύ σκληρό αυτό που θα πω αλλά αυτή η ιδεολογικά ετερόκλητη κυβέρνηση έχει μονάχα ένα μεγάλο επίτευγμα να επιδείξει: την προστασία και την αναβάθμιση αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα. 

 

Πως σχολιάζεται την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια;

Ουσιαστικά  το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ, χωρίς λεφτά, ενώ δεν έχουμε καμία ουσιαστική δέσμευση των εταίρων για την αναγκαία ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Ο κ. Τσίπρας έχει περάσει τη θηλιά στο λαιμό της χώρας. Καλλιεργεί την ψευδαίσθηση επιστροφής στην κανονικότητα, ενώ αδυνατεί να σχεδιάσει στοιχειωδώς την επόμενη μέρα. Δεσμεύει διαρκώς την πορεία του τόπου με υπογραφές, ενισχυμένη επιτροπεία και αποφάσεις που βαθαίνουν την κρίση και απομακρύνουν στο μέλλον την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της χώρας. Εμφανίζει ως πρόγραμμα μια έκθεση ιδεών με μόνα πραγματικά στοιχεία τη συνέχιση και την αύξηση της φοροεπιδρομής, τη δραματική μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και τη διαιώνιση της απο-επένδυσης.

 

Πως κρίνεται την πορεία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα;

Το Κίνημα Αλλαγής κάνει μια τεράστια προσπάθεια να προσεγγίσει την ελληνική κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πυρήνας του κινήματος που συσπειρώνει ως κεντροαριστερός πόλος τα κόμματα που επιθυμούν συστράτευση. Προχωράμε δυνατά μαζί με το ΚΙΔΗΣΟ, την ΔΗΜΑΡ, την ΕΔΕΜ, τις Κινήσεις Πολιτών, μαζί και πολλά στελέχη του προοδευτικού ριζοσπαστικού κέντρου που αρνούνται  τη μοναξιά των προσωπικών στρατηγικών. 

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, να οδηγήσουμε στην ισχυρή Ελλάδα, με Ανάπτυξη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, να φέρουμε ξανά την ελπίδα στη χώρα και το λαό μας. Η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, ανατροπές και μεταρρυθμίσεις που θα της δώσουν μια νέα δυναμική. Αυτό προϋποθέτει πριν από όλα πολιτική αλλαγή, όχι με ανακύκλωση ξεπερασμένων αντιλήψεων με στόχο τη νομή της εξουσίας.

Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές είμαι βέβαιος ότι το Κίνημα Αλλαγής θα κάνει την ευχάριστη έκπληξη. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα των άλλων, δεν είναι όνειρό μας ο ρόλος του πολιτικού μπαλαντέρ. Έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία και είμαστε αποφασισμένοι να τηρήσουμε την πορεία αυτή σταθερά και αμετάκλητα. Είμαστε εδώ παρόντες και μάχιμοι, έτοιμοι να εγγυηθούμε με τη δύναμη των πολιτών, την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

 

Ποιες είναι οι προθέσεις σχετικά με την ενασχόληση σας στα κοινά; Που εστιάζετε το ενδιαφέρον σας;

Είμαι πολιτικό ον, έχω θέσεις κι απόψεις που τις εκφράζω χρόνια τώρα κι είμαι σε καθημερινή επαφή με την κοινωνία. Ήμουν σε «πολιτική αναμονή», καθώς δεν είχα κάποια πολιτική θέση στα κοινά, όμως ήμουν ενεργός στην κοινωνία αναμένοντας το κατάλληλο πολιτικό χρόνο, αφού ήθελα να διαπιστώσω αν υπάρχει διάθεση από την κοινωνία να στηρίξει τις επιλογές μου. Εγώ είμαι διαθέσιμος για προσφορά και ενεργή ενασχόληση στα κοινά.

Έχω την πρόθεση να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Υπάρχουν όμως διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και φυσικά τον τελευταίο λόγο μετά την πρόταση της επιτροπής ψηφοδελτίων έχει η πρόεδρος του κόμματος.